Avís | Aviso

=> Versió en català (la primera part de l'entrada)

=> Versión en castellano (a continuación del texto catalán)

dilluns, 30 de maig del 2011

Forever young (10)

[Entrada 72]


Forever young (10)

Enllaç a Forever young (1) — Enllaç a Forever young (2)
Enllaç a Forever young (3) — Enllaç a Forever young (4)
Enllaç a Forever young (5) — Enllaç a Forever young (6)
Enllaç a Forever young (7) — Enllaç a Forever young (8)

Resum del publicat anteriorment: La nit del 21 al 22 de desembre de 2010, tres persones LGBT; Toni de 63 anys, Marc d'uns 30, i Josep de 15; es desperten en el cos d'una altra persona; en Toni al cos d'en Josep, en Josep al d'en Marc i en Marc al d'en Toni, formant una espècie de triangle. Cada un d'ells reacciona d'una manera diferent. En Toni es disposa a gaudir d'una segona adolescència. En Josep, molt purista, no sap adaptar-se a la seva nova realitat i acaba ingressat al departament de psiquiatria d'un hospital comarcal. I en Marc, molt enamorat de la seva parella, Pau, decideix adoptar la vida de Toni pera intentar recuperar el seu cos i la seva parella...

En Marc dins del cos d'en Toni va arribar a la porta de la botiga. La botiga era oberta, així que va entrar-hi va identificar al seu fill, Quet, a qui només havia vist en fotos. Es van dir el bon dia i es van fer un parell de petons a iniciativa d'en Quet. La botiga era buida.

— I en Lluís?

— Ha anat a fer un cafè, ara tornarà. T’he deixat el contracte sobre la taula , —va dir el fill tot assenyalant una porta tancada que hi havia al fons de la botiga, i va afegir— ara em sembla que ja està bé.

— D'acord.

Va dirigir-se a la porta que havia assenyalat el seu fill i la obrí. Hi havia despatx que li va recordar en ordre i disposició l'estudi on, no feia gaire, s'havia passat una bona estona remenant papers, així que va tenir el convenciment que aquell despatx era el d'en Toni. Va entrar-hi i va obrir els llums, va tenir la sort de trobar els interruptors de seguida. Va ajustar la porta, va deixar la cartera sobre una tauleta auxiliar que hi havia al costat del buró, tot recordant com l'havia trobada a l'estudi. Va obrir la finestra que donava al pati de mansana i la claror del dia li va permetre tancar llums artificials. Algú va trucar a la porta.

— Sí? —va fer en Toni

— Tens aquí la visita. —Li va dir en Quet tot traient el cap per la porta.

En Toni va anar cap la porta. Va veure un noi de la seva edat a la botiga, de la edat d'en Marc, no de la d'en Toni, és clar. L'havia vist a les fotos que guardava en Toni. Li fer un somriure al que el noi va correspondre, i li va dir:

— Ja pots passar.

Així que va entrar en Lluís, en Toni va tancar la porta i el noi li va fer una forta abraçada i un petó llarg i humit a la boca. En Marc va sentir com al cos d'en Toni s'iniciava una erecció.

— Perdona, no me n'he pogut estar —va fer en Lluís.— Aquest matí m'has fet patir, m'ha fet por que no t'hagués passat alguna cosa. Tu que sempre eres tan puntual en tot i que no haguessis obert la botiga a l'hora...

— Em sap greu, m'he passat la major part de la nit en blanc, em feia molt de mal la morena i fins que no se m'ha passat una mica no m'he pogut adormir. Devien ser les quatre —va mentir en Marc tot pensant que de fet el noi havia encertat, ja que el que li havia passat era ben greu, però en Marc volia evitar que en Lluís ho sabés.

— Em podies haver advertit amb un SMS.

— Tens raó, però la veritat es que vaig pensar que em despertaria a l'hora de cada dia, però ni tant sols he sentit els despertadors —va seguir mentint.

— Què n'ha dit el teu fill de que jo vingui a treballar amb vosaltres?

— Té, mira't aquest contracte a veure que et sembla —va dir mentre li allargava el contracte que en Quet havia deixat sobre la taula.

En Lluís va llegir el contracte amb calma, lentament, mentre en Toni/Marc posava en marxa l'ordinador portàtil que hi havia sobre la taula. Per sort no estava protegit i va poder entrar-hi.

— Aquest serà el meu contracte?

— Si et sembla bé...

— És més del que havíem parlat.

— Dóna'n les gràcies a en Quet, vaig inflar la xifra per tenir marge de negociació del sou amb en Quet i em sembla que vaig calcular malament.

— Sap que és per a mi el contracte?

— Crec que no. Ja has vist que no sap qui ets. —En Marc anava improvisant les respostes en funció del que havia llegit a l'estudi d'en Toni i del que havia observat en aquella curta estona que duia a la botiga. De fet, entre els papers d'en Toni hi havia una llibreta en la qual en Toni havia anat anotant coses, era una mena de diari íntim, però escrit en frases deslligades. Així amb data del dia anterior havia escrit:

21 ds 2010

Demà serà el gran dia en que en Lluís i en Quet es coneixeran. M'inquieta. Li he de dir a en Quet que vull contractar en Lluís.

En Quet s'ha endut l'esborrany del contracte a casa. El consultarà amb l'Olga?

Segueixo patint per la meva relació amb el Lluís. Els nois no entendran que son pare s'emboliqui amb algú de la seva edat. I menys una relació homosexual. O potser em sorprenguin!

Qui fos adolescent per tornar a començar!


Aquest diari d'en Toni fou una gran troballa per a en Marc i amb ell va poder anar sabent moltes coses de la vida d'en Toni. Va llegir-lo sencer i en va memoritzar tot el que va poder. Després va descobrir que havia començat escriure el dia que va morir la seva dona, ja que en un prestatge va trobar set llibretes més com aquella que contenien les notes dels seus 10 anys de viduïtat. Va estar llegint la primera llibreta, però ho va deixar perquè es va sentir cansat i li va venir gana. Les primeres notes eren tristes i de solitud, poc a poc amb el pas del temps s'anaven omplint de quotidianitat amb detalls de la seva vida i del funcionament de la botiga.

En Lluís seguia assegut davant de la taula del despatxet de la botiga. Se'l mirava atentament, com qui n'estudia les reaccions.

— I quan tens pensat parlar amb ell?

— Pensava presentar-te'l ara i després explicar-li les meves intencions. Imagino que voldrà parlar amb tu per intentar esbrinar si li agrades professionalment parlant, és clar! —Van riure els dos a l'uníson.— Un cop us hagi presentat i hagueu intercanviat les frases de cortesia ja te'n podràs anar, però si vols jo he d'anar a fer el tallat del matí al bar que hi ha al número 91, em pots esperar allà i t'explico que m'ha dit.

— D'acord, t'esperaré al bar.

En Toni/Marc es va aixecar i es va encaminar cap a la porta, en Lluís s'interposà en el seu camí li feu un altre petó a la boca embolica amb una abraçada. Després en Toni/Marc va obrir la porta i va fer passar a en Lluís davant seu. Va fer la presentació corresponent i afegí que havia vingut per la oferta de treball.

— La hi he explicat amb detall i sembla que li agrada. —Va afegir en Marc quan en Lluís va haver marxat.— Tinc el seu currículum sobre la taula si te'ls vols mirar. A mi m'agrada, a més en tinc bones referències.

En Marc sabia que en Lluís i en Toni Havien estat fen aquell currículum junts el cap de setmana anterior.

— Ara me'l miro. Sembla bon noi, però és una mica efeminat, no?

— I que hi té que veure, que sigui el que vulgui, aquí, si ve, vindrà a treballar.

— Sí, és clar, només era un comentari. —Va dir en Quet entrant al despatxet i agafant el currículum que hi havia sobre la taula. Se'l va mirar en detall, fent de tant en tant "sí" amb el cap. Se'l va mirar amunt i avall, avall i amunt... Aixecà la vista del paper i es mirà a son pare.

— Com ho veus?

— Estava pensat en fer-li un contracte temporal fins al dia de reis i després ja veurem —Va concloure en Quet.— Saps si podria venir demà?

— Vaig fer el tallat del matí, que encara no el pogut fer i el trucaré. Quedem demà al matí a primera hora?

— D'acord. —Va dir en Quet— Ves fer el tallat, però no triguis que aviat començarà a venir la gent.

En Quet havia seguit els passos de son pare, tant en els estudis com en el negoci, havia estudiat informàtica a la universitat y després s'havia afegit a la petita botiga que era la seu d'una empresa d'assessoria y suport a PIMES i que havia acabat tenint un cert èxit al barri en la venda al detall de material informàtic.

Una abraçada.





Forever young (10)

Enlace a Forever young (1) — Enlace a Forever young (2)
Enlace a Forever young (3) — Enlace a Forever young (4)
Enlace a Forever young (5) — Enlace a Forever young (6)
Enlace a Forever young (7) — Enlace a Forever young (8)

Resumen de lo publicado anteriormente: La noche del 21 al 22 de diciembre de 2010, tres personas LGBT; Toni de 63 años, Marc d'uns 30, y Josep de 15; se despiertan en el cuerpo de otra persona; Toni en el cuerpo de Josep, Josep en el de Marc y Marc en el de Toni, formando una especie de triángulo. Cada uno de ellos reacciona de una forma distinta. Toni se dispone a disfrutar de una segunda adolescencia. Josep, muy purista, no sabe adaptarse a su nueva realidad y acaba ingresado en el departamento de psiquiatría de un hospital comarcal. Y Marc, muy enamorado de su pareja, Pau, decide adoptar la vida de Toni pera intentar recuperar su cuerpo y su pareja...

Marc, en el cuerpo de Toni, llegó a la puerta de la tienda. La tienda estaba abierta, nada más entrar identificó a su hijo, Quet, a quien sólo había visto en fotos. Se dijeron buenos días y se dieron un par de besos a iniciativa de Quet. La tienda estaba vacía.

— ¿Y Lluís?

— Ha salido a tomarse un café, ahora volverá. Te he dejado el contrato sobre la mesa, —dijo el hijo señalando una puerta cerrada que había al fondo de la tienda, y añadió— ahora me parece que ya está bien.

— Vale.

Se dirigió a la puerta que había señalado su hijo y la abrió. Había pequeño despacho que le recordó en orden y disposición al estudio donde, no hacía mucho, había pasado un buen rato removiendo papeles, así que tuvo el convencimiento de que aquel despacho era el de Toni. Entró y abrió las luces, tuvo la suerte de encontrar los interruptores en seguida. Entornó la puerta, dejó la cartera sobre una mesilla auxiliar que había junto al buró, recordando como la había encontrado en el estudio. Abrió la ventana que daba al patio de manzana y la luz del día le permitió cerrar luces artificiales. Alguien llamó a la puerta.

— ¿Sí? —Dijo Toni

— Tienes aquí la visita. —Le dijo en Quet asomando la cabeza por la puerta.

Toni fue hacia la puerta. Vio un chico de su edad en la tienda, de la edad de Marc, no de la de Toni, claro. Le había visto en las fotos que guardaba Toni. Le sonrió a lo que el chico correspondió, y le dijo:

— Ya puedes pasar.

En cuanto entró Lluís, Toni cerró la puerta y el chico le dio un fuerte abrazo i un beso largo y húmedo en la boca. Marc sintió como en el cuerpo de Toni se iniciaba una erección.

— Perdona, no me he podido resistir —dijo Lluís.— Esta mañana me has hecho sufrir, he tenido miedo que te hubiera pasado algo. Tú que siempre eres tan puntual en todo y que no hubieras abierto la tienda a la hora...

— Lo siento, me he pasado la mayor parte de la noche en blanco, me dolía mucho la almorrana y hasta que no se me ha pasado un poco no he podido conciliar el sueño. Serían las cuatro —mintió Marc mientras pensaba que en realidad el chico había acertado, ya que lo que le había pasado era muy grave, pero Marc quería evitar que Lluís lo supiera.

— Me podías haber advertido con un SMS.

— Tienes razón, pero la verdad es que pensé que me despertaría a la hora de cada día, pero ni siquiera he sentido los despertadores—siguió mintiendo.

— ¿Qué ha dicho tu hijo de que yo venga a trabajar con vosotros?

— Toma, mírate este contrato a ver que te parece —dijo mientras le tendía el contrato que Quet había dejado sobre la mesa.

Lluís leyó el contrato con calma, lentamente, mientras Toni/Marc ponía en marcha el ordenador portátil que había sobre la mesa. Por suerte no estaba protegido y pudo entrar.

— ¿Este será mi contrato?

— Si te parece bien...

— Es más de lo que habíamos hablado.

— Agradéceselo a Quet, inché la cifra para tener margen de negociación del sueldo con Quet y me parece que calculé mal.

— ¿Sabe que es para mí el contrato?

— Creo que no. Ya has visto que no sabe quién eres. —Marc iba improvisando las respuestas en función de lo que había leído en el estudio de Toni y de lo que había observado en aquel corto rato que llevaba en la tienda. De hecho, entre los papeles de Toni había una libreta en la que Toni había ido anotando cosas, era una especie de diario íntimo, pero escrito en frases desligadas. Así con fecha del día anterior había escrito:

21 dic 2010

Mañana será el gran día en que Lluís y Quet se conocerán. Me inquieta. Le tengo que decir a Quet que quiero contratar Lluís.

En Quet se ha llevado el borrador del contrato a casa. ¿Lo consultará con Olga?

Sigo sufriendo por mi relación con Lluís. Los chicos no entenderán que su padre se enrede con alguien de su edad. Y menos una relación homosexual. ¡O tal vez me sorprendan!

Quien fuera adolescente para volver a empezar.


Este diario de Toni fue un gran hallazgo para Marc y con él pudo ir sabiendo muchas cosas de la vida de Toni. Lo leyó entero y memorizó lo que pudo. Después descubrió que había empezado escribir el día que murió su mujer, ya que en un estante encontró siete libretas más como aquella que contenían las notas de sus 10 años de viudedad. Estuvo leyendo la primera libreta, pero lo dejó porque se sintió cansado y le vino hambre. Las primeras notas eran tristes y de soledad, poco a poco con el paso del tiempo se iban llenando de cotidianidad con detalles de su vida y del funcionamiento de la tienda.

Lluís seguía sentado ante la mesa del despachito de la tienda. Le miraba atentamente, como quien estudia las reacciones.

— ¿Y cuando tienes pensado hablar con él?

— Pensaba presentarse te ahora y después explicarle mis intenciones. Imagino que querrá hablar contigo para intentar averiguar si le gustas profesionalmente hablando, ¡claro! —Rieron los dos al unísono.— Una vez os haya presentado y hayáis intercambiado las frases de cortesía ya te podrás ir, pero si quieres yo tengo que tomarme el cortado matinal al bar que hay en el número 91, me puedes esperar allí y te cuento que me ha dicho.

— Vale, te voy a esperar en el bar.

Toni/Marc se levantó y se encaminó a la puerta, Lluís interpuso en su camino le dio otro beso en la boca envuelto con un abrazo. Después Toni/Marc abrió la puerta e hizo pasar a Lluís delante de él. Hizo la presentación correspondiente y añadió que había venido por la oferta de trabajo.

— Se la he explicado con detalle y parece que le gusta. —Añadió Marc cuando Lluís se hubo ido.— Tengo su currículum sobre la mesa si te lo quieres mirar. A mí me gusta, además tengo buenas referencias de él.

Marc sabía que Lluís y Toni Habían estado haciendo ese currículum juntos el fin de semana anterior.

— Ahora me lo miro. Parece buen chico, pero es un poco afeminado, ¿no?

— Y eso que tiene que ver, que sea lo que quiera, aquí, si viene, vendrá a trabajar.

— Sí, claro, sólo era un comentario. —Dijo Quet entrando al despachito y cogiendo el currículum que había sobre la mesa. Lo miró en detalle, haciendo de vez en cuando "sí" con la cabeza. Lo miró de arriba a abajo, de abajo a arriba... Levantó la vista del papel y miró a su padre.

— ¿Cómo lo ves?

— Estaba pensado en hacerle un contrato temporal hasta el día de reyes y luego ya veremos —Concluyó en Quet.— ¿Sabes si podría venir mañana?

— Voy a tomarme el corte matinal, que aún no lo podido hacer y lo llamaré. ¿Quedamos mañana por la mañana a primera hora?

— Vale. —Dijo en Quet— Ve hacer el cortado, pero no tardes que pronto empezará a venir la gente.

En Quet había seguido los pasos de su padre, tanto en los estudios como en el negocio, había estudiado informática en la universidad y después se había añadido a la pequeña tienda que era la sede de una empresa de asesoría y apoyo a PYMES y que había acabado teniendo un cierto éxito en el barrio en la venta al por menor de material informático.

Un abrazo.

dijous, 26 de maig del 2011

Ells tenen les armes i el poder --- Ellos tienen las armas y el poder

[Entrada 71]


Ells tenen les armes i el poder


Ells tenen les armes i el poder, i nosaltres els problemes. Pot ser ja comença a ser hora d'exigir solucions.

El que hauríem d'aprendre de Mandela, de Gandi, i de tants altres és que el important és unir-nos, posar-nos d'acord, i saber eliminar discrepàncies i desqualificacions. En resum, saber sumar. No buscar banderes ni fronteres, buscar solucions. Una queixa pacífica no s'aixafa

Des que va caure el teló d'acer el sistema capitalista ha perdut el seu enemic natural, de manera que la social democràcia ja no té força, i els depredadors de la riquesa del món volen acabar amb l'estat del benestar perquè els surt car i perquè els fa perdre força per a sotmetre'ns.

I heus aquí la crisi. Una gran crisi que té l'origen en els gran bancs, en concret a les hipoteques de risc. Per què ho van fer si ja sabien el que passaria? De qui són els grans bancs? Han deixat de tenir beneficis? Qui està pagant la crisi dels bancs? A qui li han retallat les pensions? A qui li han rebaixat el sou? Qui està a l'atur? Qui és que no troba feina ni recursos per sobreviure? I ara ve la retallada de la sanitat i de l'educació. Serà perquè burros i malalts som més fàcils de dominar?

Jo també estic indignat. Ells tenen les armes i el poder i nosaltres els problemes.

Una abraçada.




Ellos tienen las armas y el poder


Ellos tienen las armas y el poder, y nosotros los problemas. Puede que ya empiece a ser hora de exigir soluciones.

Lo que deberíamos aprender de Mandela, de Gandi, y de tantos otros es que lo importante es unirnos, ponernos de acuerdo, y saber eliminar discrepancias y descalificaciones. En resumen, saber sumar. No buscar banderas ni fronteras, buscar soluciones.

Desde que cayó el telón de acero el sistema capitalista ha perdido su enemigo natural, de forma que la social democracia ya no tiene fuerza, y los depredadores de la riqueza del mundo quieren acabar con el estado del bienestar porque les sale caro y porque les hace perder la fuerza para someternos.

Y aquí tenéis la crisis. Una gran crisis que tiene su origen en los grandes bancos, en concreto en las hipotecas de riesgo. ¿Por qué lo hicieron si ya sabían lo que iba a pasar? ¿De quién son los grandes bancos? ¿Han dejado de tener beneficios? ¿Quién está pagando la crisis de los bancos? ¿A quién le han recortado las pensiones? ¿A quién le han rebajado el sueldo? ¿Quién está en paro? ¿Quién no encuentra trabajo ni recursos para sobrevivir? Y ahora viene el recorte de la sanidad y de la educación ¿Será porque burros y enfermos somos más fáciles de dominar?

Yo también estoy indignado. Ellos tienen las armas y el poder, y nosotros los problemas.

Un abrazo.

dimarts, 24 de maig del 2011

Premi Primavera --- Premio Primavera

[Entrada 70]


Premi Primavera


El passat dia 2 de maig, el meu estimat Kotei en el seu blog Abriendo mi ventana al mundo em va entregar aquest premi. Com he dit en Kotei és un dels amics virtuals que més aprecio, deixant de banda el seu sectarisme polític contrari al meu ideari, m'ha demostrat tenir molt bon cor i una emotivitat immillorable, a més de la seva valentia i tenacitat per donar un tomb radical a la seva vida. Sé que no ha tingut una vida gens fàcil i que últimament no està tenint molta sort, per això i encara amb més raó he volgut deixar ben palès que compta amb la meva total estimació. Moltes gràcies per pensar en mi Kotei!

Crec que el premi consisteix en dir 3 veritats i 3 mentides sobre mi i en entregar-lo a 10 dels meus lectors.

Les veritats i les mentides les diré totes juntes i sense discriminar-les trieu-les vosaltres mateixos: La meva educació catòlica no em va permetre masturbar-me fins a ben entrats els 14 anys i no vaig perdre la virginitat fins als 19 anys. Cap als 23 o 24 anys vaig descobrir que m'estaven enredant amb això de les religions i la repressió sexual que m'imposava la seva moral, llavors em vaig transformar en una màquina sexual a la recerca i cacera de tota mena de jovenets i jovenetes, sóc un addicte al sexe i vull muntar una ONG paral•lela a Alcohòlics Anònims per ajudar als addictes com jo a sortir-se'n.

I ara el lliurament del premi. Vull donar-lo a: tatojimmy, Thiago, Didii Freiitas, Max, Mangoto, Cosimo, Bactéria, Z, Damian, i Hiddai... I encara el voldria donar a uns quants més, però se m'han acabat els 10 que tenia per donar. A més a més volia donar-lo al més fidel dels meus lectors, en gerardbcn però com que no té blog no m'he atrevit a fer-ho.

Una abraçada.




Premio Primavera


El pasado día 2 de mayo, mi querido Kotei en su blog Abriendo mi ventana al mundo me entregó este premio. Como he dicho Kotei es uno de los amigos virtuales que más aprecio, dejando de lado su sectarismo político contrario a mi ideario, me ha demostrado tener muy buen corazón y una emotividad inmejorable, además de su valentía y tenacidad para dar un giro radical a su vida. Sé que no ha tenido una vida nada fácil y que últimamente no está teniendo mucha suerte, por eso y aún con más razón he querido dejar bien patente que cuenta totalmente con mi cariño ¡Muchas gracias por pensar en mí Kotei!

Creo que el premio consiste en decir 3 verdades y 3 mentiras sobre mí y en entregarlo a 10 de mis lectores.

Las verdades y las mentiras las diré todas juntas y sin discriminarlas seleccionadlas vosotros mismos: Mi educación católica no me permitió masturbarme hasta bien entrados los 14 años y no perdí la virginidad hasta los 19 años. Hacia los 23 ó 24 años descubrí que me estaban engañando en eso de las religiones y la represión sexual que me imponía su moral, entonces me transformé en una máquina sexual en busca y caza de todo tipo de jovencitos y jovencitas, soy un adicto al sexo y quiero montar una ONG paralela a Alcohólicos Anónimos para ayudar a los adictos como yo a dejarlo.

Y ahora la entrega del premio. Quiero dárselo a: tatojimmy, Thiago, Didii Freiitas, Max, Mangoto, Cosimo, Bactéria, Z, Damian, y Hiddai... Y aún lo querría dar a unos cuantos más, pero se me han acabado los 10 que tenía para dar. Además quería dárselo al más fiel de mis lectores, en gerardbcn pero como no tiene blog no me he atrevido a hacerlo.

Un abrazo.

dissabte, 21 de maig del 2011

Ja la tenim aquí --- Ya la tenemos aquí

[Entrada 69]


Ja la tenim aquí


No fa gaire temps parlant de l'acumulació de riquesa vaig dir que em feia por, que en generar injustícia social ja que empobreix cada vegada més al pobre i cada dia hi ha més gent al llindar de la pobresa, cada dia hi ha més gent desesperada que no té res a perdre. També deia que nosaltres podem, ja que entre tots em fet coses no gens fàcils de fer, com l'estalvi de l'aigua, i les tecnologies ens permeten coses fins ara lluny de nostre abast com les mobilitzacions populars. També vaig dir que aquestes revoltes del nord d'Àfrica podien arribar un dia a casa nostre... Doncs bé, ja la tenim aquí. Una manifestació per demanar democràcia real, el passat 15 de maig, n'ha estat l'espoleta.

I els fa por. Els fa por perquè els qui es concentren són gent indignada, descontenta, que no troba ningú que li ofereixi res que la satisfaci. Els fa por perquè no tenen per on atacar-los, no són violents ni destructius, ni hi ha al darrera una ideologia clarament identificada, una bandera. Els fa por perquè no tenen un Mubarak o un Gaddafi a qui enderrocar. Els fa por perquè no tenen cap projecte, encara l'han de construir. Els fa por perquè ja han vist que enfrontar-s'hi de cara és contraproduent, i a més no poden recolzar la revolta contra Gaddafi i esclafar la de casa.

Tots els partits estan intentant d'una banda capitalitzar el descontentament i transformar-lo en vots, i de l'altra desqualificar-los per la seva manca de projecte (especialment els grans partits com PP i PSOE que preveuen ser-ne els més perjudicats). I és que els fa por aquest moviment que encara no te forma i que comença a autoorganitzar-se, a funcionar en règim assembleari, que han estat capaços de començar amb les mans buides... I que encara ho té tot per fer... I la pregunta és: qui s'endurà el gat a l'aigua?

He llegit a la premsa: "es fa aconsellable reflexionar sense prejudicis sobre aquests esdeveniments. És cert que falten tres dies per a unes eleccions, que la inconcreció ideològica dels mobilitzats és evident i que la rebotiga dels acampats potser guarda alguna sorpresa. Però, tot i així, alguna cosa més que tot això s'està gestant en aquesta nova forma de protesta."

Una abraçada.


El diari Ara publicava el 19/5/2011 en el seu web:
Les persones que han organitzat o han secundat les mobilitzacions promogudes des del web Democracia Real YA han pactat una sèrie de propostes concretes que giren entorn de set eixos. Tot seguit, les expliquem de manera esquemàtica:

Eliminació dels privilegis de la classe política:
Controlar l'absentisme parlamentari
Supressió de privilegis fiscals i equiparació amb el salari mitjà
Eliminació de la immunitat legal
Publicació obligatòria del patrimoni
Reducció dels càrrecs designats a dit

Lluita contra l'atur:
Repartiment de tasques per fomentar reduccions de jornada i conciliació laboral
Jubilació als 65 anys
Bonificacions per a empreses amb menys del 10% de treballadors temporals
Garanties laborals
Restabliment dels subsidi de 426 euros als aturats de llarga durada

Dret a l'habitatge:
Expropiació pública dels pisos que no s'han venut i traspàs al mercat de lloguer protegit
Ajudes al lloguer per a joves i persones amb pocs recursos
Dació com a pagament suficient per cancel•lar la hipoteca

Serveis públics:
Control independent de pressupostos i despeses
Contractació de personal sanitari per reduir les llistes d'espera
Contractació de professors per garantir una ràtio adequada d'alumne per aula
Reducció de costos a les matrícules universitàries
Finançament públic de la recerca per garantir-ne la independència
Transport públic econòmic, ecològic i de qualitat
Aplicació de la llei de dependència

Control dels bancs:
Prohibició de qualsevol rescat a entitats bancàries
Augment dels impostos del sector en funció de la despesa social provocada per la crisi
Devolució de tot el capital públic aportat
Prohibició d'invertir en paradisos fiscals
Regulació de sancions a la mala praxi i als moviments especulatius

Fiscalitat:
Reducció de la despesa militar
Augment del tipus impositiu a les grans fortunes
Eliminació de les SICAV
Recuperació de l'impost sobre el patrimoni
Control real i efectiu del frau fiscal
Promoció internacional de la taxa Tobin sobre les transaccions financeres

Llibertats ciutadanes:
Abolició de la llei Sinde i protecció de la llibertat a internet
Referèndums obligatoris per les qüestions de gran importància o que arribin de la UE
Modificació de la llei electoral per garantir un sistema autènticament representatiu i proporcional
Independència del poder judicial
Democràcia interna als partits





Ya la tenemos aquí


No hace mucho tiempo hablando de la acumulación de riqueza dije que me daba miedo, que al generar injusticia social ya que empobrece cada vez más al pobre y cada día hay más gente en el umbral de la pobreza, cada día hay más gente desesperada que no tiene nada que perder. También decía que nosotros podemos, ya que entre todos hemos hecho cosas nada fáciles de hacer, como el ahorro del agua, y las tecnologías nos permiten cosas hasta ahora lejos de nuestro alcance como las movilizaciones populares. También dije que estos levantamientos del norte de África podían llegar algún día a nuestra casa... Pues bien, ya la tenemos aquí. Una manifestación para pedir democracia real, el pasado 15 de mayo, ha sido la espoleta.

Y les da miedo. Les da miedo porque los que se concentran son gente indignada, descontenta, que no encuentra a nadie que le ofrezca nada que la satisfaga. Les da miedo porque no tienen por donde atacarlos, no son violentos ni destructivos, ni hay detrás una ideología claramente identificada, una bandera. Les da miedo porque no tienen un Mubarak o Gadafi a quien derribar. Les da miedo porque no tienen ningún proyecto, aún lo tienen que construir. Les da miedo porque ya han visto que enfrentárseles de cara es contraproducente, y además no pueden apoyar el levantamiento contra Gadafi y aplastar la de casa.

Todos los partidos están intentando por un lado capitalizar el descontento y transformarlo en votos, y por otro descalificarlos por su falta de proyecto (especialmente los grandes partidos como PP y PSOE que prevén ser los más perjudicados). Y es que les da miedo este movimiento que aún no tiene forma y que empieza a autoorganizarse, a funcionar en régimen asambleario, que han sido capaces de empezar con las manos vacías... Y que aún lo tiene todo para hacer... Y la pregunta es: ¿quién se llevará el gato al agua?

He leído en la prensa: "se hace aconsejable reflexionar sin prejuicios sobre qué está sucediendo. Es cierto que faltan tres días para unas elecciones, que la inconcreción ideológica de los movilizados es evidente y que la trastienda de los acampados acaso guarde alguna sorpresa. Pero, aun así, algo más que todo esto se cuece en esta nueva forma de protesta."

Un abrazo.


El diario Ara publicaba el 19/5/2011 en su web:
Las personas que han organizado o han secundado las movilizaciones promovidas desde la web Democracia Real YA han pactado una serie de propuestas concretas que giran en torno a siete ejes. A continuación, las explicamos de forma esquemática:

Eliminación de los privilegios de la clase política:
Controlar el absentismo parlamentario
Supresión de privilegios fiscales y equiparación con el salario medio
Eliminación de la inmunidad legal
Publicación obligatoria del patrimonio
Reducción de los cargos designados a dedo

Lucha contra el paro:
Reparto de tareas para fomentar reducciones de jornada y conciliación laboral
Jubilación a los 65 años
Bonificaciones para empresas con menos del 10% de trabajadores temporales
Garantías laborales
Restablecimiento de los subsidio de 426 euros a los parados de larga duración

Derecho a la vivienda:
Expropiación pública de los pisos que no se han vendido y traspaso al mercado de alquiler protegido
Ayudas al alquiler para jóvenes y personas con pocos recursos
Dación como pago suficiente para cancelar la hipoteca

Servicios públicos:
Control independiente de presupuestos y gastos
Contratación de personal sanitario para reducir las listas de espera
Contratación de profesores para garantizar una ratio adecuada de alumno por aula
Reducción de costes en las matrículas universitarias
Financiación pública de la investigación para garantizar su independencia
Transporte público económico, ecológico y de calidad
Aplicación de la ley de dependencia

Control de los bancos:
Prohibición de cualquier rescate a entidades bancarias
Aumento de los impuestos del sector en función del gasto social provocada por la crisis
Devolución de todo el capital público aportado
Prohibición de invertir en paraísos fiscales
Regulación de sanciones a la mala praxis y los movimientos especulativos

Fiscalidad:
Reducción del gasto militar
Aumento del tipo impositivo a las grandes fortunas
Eliminación de las SICAV
Recuperación del Impuesto sobre el Patrimonio
Control real y efectivo del fraude fiscal
Promoción internacional de la tasa Tobin sobre las transacciones financieras

Libertades ciudadanas:
Abolición de la ley Sinde y protección de la libertad en internet
Referéndums obligatorios para las cuestiones de gran importancia o que lleguen de la UE
Modificación de la ley electoral para garantizar un sistema auténticamente representativo y proporcional
Independencia del poder judicial
Democracia interna en los partidos

dijous, 19 de maig del 2011

Forever young (9)

[Entrada @68]


Forever young (9)


No sabia on era. Això li passava sempre que dormia fora de casa, en despertar-se necessitava uns minuts per situar-se, però aquest cop va ser diferent. Què hi feia sol al llit? On era en Pau? Va pensar que potser havia anat al lavabo. Encara era negra nit, les persianes eren obertes de bat a bat i el resplendor de la il•luminació artificial del carrer omplia l'habitació de claror. El llit era gran i ampli, però ell era a la banda del llit on normalment hi dormia en Pau i a l'altre banda no hi havia ningú ni rastres de que hi hagués hagut algú. El que veia fora, al carrer, li va resultar conegut, estranyament conegut. Però, què hi feia ell allí? Mirà a la tauleta de nit a veure si hi havia un despertador... Una pantalla negra amb dígits vermells marcava les 3:54 AM. Estic somiant, es va dir, es va girar cap a l'altre banda per seguir dormint, però no es va adormir.

La forta erecció amb que s'havia despertat va remetre de seguida. Va recordar de cop el projecte que havia de presentar l'endemà al matí a la reunió del consell per aconseguir-ne el finançament i va entendre que estigués desvetllat, però si estava somiant no podia estar desvetllat. Va tornar a obrir els ulls. Seguia a la mateixa cambra. Allò no tenia sentit, va pensar. Va intentar llevar-se d'un salt, però el cos no lo va respondre, unes punxades a la ronyonada, junt amb dolor agut al genoll dret i un altre de més greu a l'articulació del maluc esquerra el van fer romandre al llit. Va tornar intentar incorporar-se, aquest cop més a poc a poc. Els dolors corporals aquesta vegada no van impedir-li seure al llit. Es posà dret i es va acostar a la finestra. Efectivament, allò era Barcelona. La Barcelona de la seva infància. Aquell era el carrer de casa seva, de la casa on va viure amb el pares fins que van marxar a una ciutat molt més petita on van traslladar l'empresa on treballava son pare.

Ben mirat, aquella era l'habitació on dormien els seus pares quan ell era menut. La de hores que s'havia passat mirant al carrer en aquell balcó mentre sa mare cosia amb la claror del dia! Va obrir la balconera y va sortir fora, feia força fred, però no tant com allà on vivien amb en Pau. Va tornar a entrar i va tancar. Llavors, si això era casa seva...

Va sortir al passadís, va buscar un interruptor i va encendre els llums. Efectivament, tot i que havien pintat i canviat els llums, aquella era casa seva. Va anar al bany. L'havien remodelat completament i hi havia un gran mirall sobre el lavabo que hi havia a la paret oposada, la imatge del mirall era d'un home que no coneixia de res, que com a mínim tenia 60 anys, amb els cabells, ja força escadussers, blancs, duia una barba curta, també blanca, i feia cara de son. S'hi va acostar lentament, el cor bategava fortament dins d'aquell pit, qui era aquell home?

Es va asseure al tamboret del lavabo, va esperar que el cor se li asserenés mentre plorava amargament. Allò havia de ser un malson. Es va tornar a mirar al mirall amb detall, es va treure tota la roba, va inspeccionar aquell cos que li era desconegut amb tot detall va trobar cicatrius evidents d'una antiga intervenció quirúrgica al genoll, una altra al ventre. Es va tornar a vestir. Va sortir del bany i va inspeccionar tota la casa. No hi havia ningú més. La que havia estat la seva cambra quan era petit ara era un estudi. Era al costat del menjador, i tots dos, estudi i menjador, donaven a la galeria del pati interior de mansana.

Damunt de la taula hi havia unes ulleres, se les va posar, de seguida va deduir que eren per veure-hi de prop. Se las deixà posades i va començar a mirar sistemàticament tots els papers, així va saber que aquell home es deia Toni, que regentava un negoci de serveis informàtics amb una botiga al detall que tenia la seu no gaire lluny de casa, que tenia dos fills un noi de 35 anys i una noia de 33. Que la mare d'aquells nois era morta feia més de 10 anys, i que hi havia un home d'uns 34 anys, un tal Lluís, amb qui sens dubte mantenia o havia mantingut una relació amorosa. El negoci el duien a mitges, ja que eren socis, ell i el seu fill, i, pel que va esbrinar, funcionava de meravella. El fill curiosament es deia Marc, com ell, però es veu que li deien Quet.

Va passar hores en aquesta tasca. Cap a les 8.30 h, cansat de mirar papers se'n va anar a la cuina. També havia estat remodelada feia poc. A tota la casa es respirava modernor i disseny, decorada de manera simple i eficient, amb molt bon gust, tot estava endreçat i net. Va haver de remenar tota la cuina per poder-se fer un cafè amb llet i unes torrades que va amanir amb oli i sal. Mentre omplia la panxa anava pensant que científicament tot allò era inacceptable, que en Pau no admetria mai que allò fos possible, però era cert, no estava somiant.

Va sonar el telèfon. Hi havia una extensió a la cuina es va aixecar, amb cura de no fer-se mal ni al genoll ni al maluc i va contestar.

— Digui!

— Pare? —va dir una veu masculina— Estàs bé?

— Sí, estic bé.

— En no veure’t aquí, m’he espantat. Què t’ha passat que no ha vingut a obrir?

— He passat una mala nit, Quet —es va arriscar a dir.— M’acabo de llevar. Em dutxo i vinc.

— De veritat que estàs bé?

— És clar! Si no t’ho diria. La morena que no m’ha deixat dormir.

En Marc havia descobert que en Toni patia de hemorroides. Hi havia llegit aquella frase exactament en un missatge que en Toni havia enviat a en Lluís i que guardava imprès en una carpeta amb tot d’altres escrits i documents relacionats amb en Lluís.

— Aquí hi ha una persona que t’espera. Quant li dic que pots trigar.

— No ho sé, mitja hora, o potser menys. Qui és?

— No ho sé. Un home que té pinta d’estranger, com de sud-americà, però que parla un català perfecte.

— T’ha dit el nom?

— Lluís no sé què...

— D’acord, li dius que he tingut un petit problema domèstic i que estaré una hora en poder-lo atendre si vol anar a fer alguna cosa mentrestant...

— D’acord. No triguis.

— Tranquil, Quet, que estic bé, una mica de mal al cul i res més.

— D’acord, fins ara, adéu.

— Adéu.

En Marc que ara es deia Toni, havia pres la decisió d’assumir el paper d’en Toni mentre pogués, no volia córrer el risc de què li impedissin tornar-se a reunir amb el seu Pauet. I si s’adonen que no encerto sempre em puc excusar en què he dormit poc, va pensar. Va tenir clar que s'estimava a en Pau amb bogeria i que no se'l volia deixar perdre per res del món. Per això, per aconseguir-ho, havia de fer de Toni tan bé com pogués fins que sabés com tornar al costat del seu Pauet. Havia d'impedir que el prenguessin per boig o per malalt d'Alzheimer o d'alguna cosa per l'estil.

Va regirar la roba bruta per saber quina mena de roba usava aquell home. Es va dutxar i rentar el cap. Va pentinar-se com havia vist a les fotos que es pentinava en Toni. Es va prendre la medicació de la pressió i de l’artrosi que s’havia de prendre en Toni cada matí i que va trobar descrita en una de les carpetes que havia remenat a la matinada i que en Toni havia deixat preparada la nit anterior a la cambra de bany. Va triar amb cura la roba que li va semblar més adient. Va agafar una cartera de mà que hi havia a l’estudi amb tot de papers i estris. Va sentir el so d'un mòbil i es va fixar que n'hi havia un carregant-se al costat de la cartera. L'agafà. Hi havia un parell de SMS. Eren d'en Lluís. El primer deia: "Estic a la porta de la botiga, fa fred. Trigaràs gaire a arribar?". El segon deia: "Ja m'ha dit el teu fill que has passat mala nit i que trigaràs una mica. Estàs bé. Vaig a fer un tallat. T'estimo.". Va respondre: "Estic bé, ara vinc i t'ho explico. Ens veiem. Un petó". I va sortir de casa cap a la botiga. Va caminar tranquil•lament, en arribar a la cantonada en quiosquer l’esperava amb un diari a la mà.

— Va tard avui —va dir-li tot donant-li l’exemplar el diari del dia que duia a la mà.— Què no s’ha trobat bé?

— He passat una mala nit i m'he quedat a dormir una mica més, però estic bé, gràcies.

Va fer el gest de pagar el diari i el quiosquer va fer un gest de rebuig mentre deia:

— Sempre tan despistat. Ja ho trobarem dissabte, com sempre. Que tingui un bon dia.

— Bon dia.

Va seguir el seu camí, dos carrers més enllà va veure una banderola amb el nom de la seva botiga. Quan s’hi acostava es va fixar en un jove cambrer, d’uns 20 anys, i de molt bon veure, que se’l mirava des de la porta d'un bar. Així que s'hi va acostar el noi va somriure i li va dir.

— Bon dia, si que va tard avui, no farà el tallat?

— Ja vindré després, ara m'esperen.

— Ha tingut problemes?

— Una mala nit, però estic bé gràcies. Fins ara, bon dia.

— Fins ara, doncs. Bon dia.

Una abraçada





Forever young (9)


No sabía dónde estaba. Eso le pasaba siempre que dormía fuera de su casa, al despertarse necesitaba unos minutos para situarse, pero esta vez fue diferente ¿Qué hacía solo en la cama? ¿Dónde estaba Pau? Pensó que quizá había ido al lavabo. Aunque era de noche, las persianas estaban abiertas de par en par y el resplandor de la iluminación artificial de la calle llenaba la habitación de claridad. La cama era grande y amplia, pero él estaba al lado de la cama donde normalmente dormía en Pau y en el otro lado no había nadie ni rastros de que hubiera habido alguien. Lo que veía fuera, en la calle, le resultó conocido, extrañamente conocido. Pero, ¿qué hacía él allí? Miró a la mesita de noche a ver si había un despertador... Una pantalla negra con dígitos rojos marcaba las 3:54 AM. Estoy soñando, se dijo, se giró hacia el otro lado para seguir durmiendo, pero no se durmió.

La fuerte erección con que se había despertado remitió de inmediato. Recordó de golpe el proyecto que debía presentar al día siguiente por la mañana en la reunión del consejo para conseguir la financiación y entendió que estuviera desvelado, pero si estaba soñando no podía estar desvelado. Volvió a abrir los ojos. Seguía en el mismo cuarto. Aquello no tenía sentido, pensó. Intentó levantarse de un salto, pero el cuerpo no lo respondió, unas punzadas en la riñonada, junto con dolor agudo en la rodilla derecha y otro más grave en la articulación de la cadera izquierda le hicieron permanecer en cama. Volvió intentar incorporarse, esta vez más despacio. Los dolores corporales esta vez no impedirle sentarse en la cama. Se puso en pie y se acercó a la ventana. Efectivamente, aquello era Barcelona. La Barcelona de su infancia. Aquella era la calle de su casa, de la casa donde vivió con los padres hasta que se fueron a una ciudad mucho más pequeña donde trasladaron la empresa donde trabajaba su padre.

Bien mirado, aquella era la habitación donde dormían sus padres cuando él era pequeño ¡La de horas que había pasado mirando a la calle en aquel balcón mientras su madre cosía con la luz del día! Abrió la balconera y salió fuera, hacía bastante frío, pero no tanto como allí donde vivían con Pau. Volvió a entrar y cerró. Entonces, si eso era su casa...

Salió al pasillo, buscó un interruptor y encendió las luces. Efectivamente, aunque habían pintado y cambiado las luces, aquella era su casa. Fue al baño. Lo habían remodelado completamente y había un gran espejo sobre el lavabo que había en la pared opuesta, la imagen del espejo era de un hombre que no conocía de nada, que como mínimo tenía 60 años, con el pelo, ya bastante escaso, blanco, llevaba una barba corta, también blanca, y tenía cara de sueño. Se acercó lentamente, el corazón latía fuertemente dentro de aquel pecho, ¿quién era aquel hombre?

Se sentó en el taburete del baño, esperó que el corazón se le serenase mientras lloraba amargamente. Aquello tenía que ser una pesadilla. Se volvió a mirar al espejo con detalle, se quitó toda la ropa, inspeccionó aquel cuerpo que le era desconocido con todo detalle encontró cicatrices evidentes de una antigua intervención quirúrgica en la rodilla, otra en el vientre. Se volvió a vestir. Salió del baño e inspeccionó toda la casa. No había nadie más. El que había sido su cuarto cuando era pequeño ahora era un estudio. Estaba junto al comedor, y ambos, estudio y comedor, daban a la galería del patio interior de manzana.

Sobre la mesa había unas gafas, se las puso, enseguida dedujo que eran para ver de cerca. Se las dejó puestas y comenzó a mirar sistemáticamente todos los papeles, así supo que aquel hombre se llamaba Toni, que regentaba un negocio de servicios informáticos con una tienda al por menor que tenía su no muy lejos de casa, que tenía dos hijos un chico de 35 años y una chica de 33. Que la madre de aquellos muchachos estaba muerta hacía más de 10 años, y que había un hombre de unos 34 años, un tal Lluís, con quien sin duda mantenía o había mantenido una relación amorosa. El negocio lo llevaban a medias, ya que eran socios, él y su hijo, y, por lo que averiguó, funcionaba de maravilla. El hijo curiosamente se llamaba Marc, como él, pero al parecer le llamaban Quet.

Pasó horas en esa tarea. Hacia las 8.30 h, cansado de mirar papeles se fue a la cocina. También había sido remodelada hacía poco. En toda la casa se respiraba modernidad y diseño, decorada de manera simple y eficiente, con muy buen gusto, todo estaba ordenado y limpio. Tuvo que remover toda la cocina para poderse hacer un café con leche y unas tostadas que aliñó con aceite y sal. Mientras llenaba la tripa iba pensando que científicamente aquello era inaceptable, que Pau no admitiría jamás que aquello fuera posible, pero era cierto, no estaba soñando.

Sonó el teléfono. Había una extensión en la cocina se levantó, con cuidado de no hacerse daño ni en la rodilla ni en la cadera y contestó.

— ¡Diga!

— ¿Padre? —Dijo una voz masculina— ¿Estás bien?

— Sí, estoy bien.

— Al no verte aquí, me he asustado. ¿Qué te ha pasado que no ha venido a abrir?

— He pasado una mala noche, Quet —se arriesgó a decir.— Me acabo de levantar. Me ducho y voy.

— ¿De verdad que estás bien?

— ¡Claro! Si no te lo diría. La morena que no me ha dejado dormir.

Marc había descubierto que Toni sufría de hemorroides. Había leído esa frase exactamente en un mensaje que Toni había enviado a Lluís y que guardaba impreso en una carpeta con todo de otros escritos y documentos relacionados con Lluís.

— Aquí hay una persona que te espera. Cuanto le digo que puedes tardar.

— No lo sé, media hora, o quizá menos ¿Quién es?

— No lo sé. Un hombre que tiene pinta de extranjero, como de sudamericano, pero que habla un catalán perfecto.

— ¿Te ha dicho el nombre?

— Lluís no sé qué...

— De acuerdo, le dices que he tenido un pequeño problema doméstico y que estaré una hora en poder atenderle si quiere ir a hacer algo mientras tanto...

— De acuerdo. No tardes.

— Tranquilo, Quet, que estoy bien, un poco de dolor en el culo y nada más.

— De acuerdo, hasta ahora, adiós.

— Adiós.

Marc que ahora se llamaba Toni, había tomado la decisión de asumir el papel de Toni mientras pudiera, no quería correr el riesgo de que le impidieran volver a reunirse con su Pauet. Y si se dan cuenta que no acierto siempre me puedo excusar en que he dormido poco, pensó. Tuvo claro que amaba a Pau con locura y que no lo quería perder por nada del mundo. Por eso, para conseguirlo, tenía que hacer de Toni tan bien como pudiera hasta que supiera como volver junto a su Pauet. Tenía que impedir que lo tomaran por loco o por enfermo de Alzheimer o de algo por el estilo.

Registró la ropa sucia para saber qué tipo de ropa usaba aquel hombre. Se duchó y lavó la cabeza. Se peinó cómo había visto en las fotos que se peinaba Toni. Tomó la medicación de la presión y de la artrosis que debía tomar Toni cada mañana y que encontró descrita en una de las carpetas que había removido de madrugada y que Toni había dejado preparada la noche anterior a el cuarto de baño. Eligió cuidadosamente la ropa que le pareció más adecuada. Cogió una cartera de mano que había estudio llena de papeles y utensilios. Oyó el sonido de un móvil y se fijó que había un cargando al lado de la cartera. La cogió. Había un par de SMS. Eran de Lluís. El primero decía: "Estoy en la puerta de la tienda, hace frío ¿Tardarás mucho en llegar?". El segundo decía: "Ya me ha dicho tu hijo que has pasado mala noche y que tardarás un poco. Estás bien. Voy a hacer un cortado. Te quiero.". Respondió: "Estoy bien, ahora voy y te lo explico. Nos vemos. Un beso". Y salió de casa hacia la tienda. Anduvo tranquilamente, al llegar a la esquina en quiosquero le esperaba con un periódico en la mano.

— Va tarde hoy —le dijo dándole el ejemplar el diario del día que tenia en la mano.— ¿Estuvo indispuesto?

— He pasado una mala noche y me he quedado a dormir un poco más, pero estoy bien, gracias.

Hizo el gesto de pagar el periódico y el quiosquero hizo un gesto de rechazo al tiempo que decía:

— Siempre tant despistado. Ya los pagará el sábado, como siempre. Que tenga un buen día.

— Buenos días.

Siguió su camino, dos calles más allá vio una banderola con el nombre de su tienda. Cuando se acercaba se fijó en un joven camarero, de unos 20 años, y de muy buen ver, que le miraba desde la puerta de un bar. Cuando que le acercó el chico sonrió y le dijo.

— Buenos días, si que va tarde hoy ¿no se tomará su cortado?

— Ya vendré después, ahora me esperan.

— ¿Ha tenido problemas?

— Una mala noche, pero estoy bien gracias. Hasta ahora, buenos días.

— Hasta ahora, pues. Buenos días.

Un abrazo

dilluns, 16 de maig del 2011

Cardo borriquero

[Entrada 67]

Cardo borriquero (bufassa)

Cardo borriquero


Aquesta planta en català es coneix com a bufassa o cardiga, però els catalans no diem que algú és una "bufassa" o una "cardiga", en canvi en castellà sí. Dintre d'aquesta família de plantes, els cards, hi ha les carxofes i el
Cardo coredor (panical)
panical (en castellà "cardo corredor"). De la flor del panical s'explica una bonica història sobre un pare malalt que va enviar als seus tres fills a buscar la flor que l'ha de curar que no és altra que la flor del panical (en alguna versió també en diuen la flor romanial). Aquesta planta, el cardo borrriquero també dita en castellà: acanos, acanto bastardo, acanto salvaje armado de espinas, alcachofa borriquera, alcachofa ruda, alcachofa salvaje, alcachofas borriqueñas, alcachofas silvestres, anacarnina, anasarina, ansarina, atoba, cardillo, cardo, cardo borriqueño, cardo burral, cardo burreño, cardo burrero, cardo burricón, cardo burriquero, cardo de burro, cardo ruso, cardo timonero, cardo-toba, cardo yesquero, carnina, encinas de Tierra de Campos, espina blanca, manta de Judas, manto de judas, ruso, toba, tobas, o yesquero, s'ha naturalitzat en tots els continents.

Cardo borriquero (bufassa)
En castellà la paraula "cardo" s'aplica "para ponderar el carácter adusto (poco tratable, huraño, malhumorado) y desabrido (áspero y desapacible en el trato) de alguien." En aquest sentit en català en diríem que és "esquerp" o "isard". En castellà per reforçar-ne el sentit, quan volen dir que algú és molt esquerp diuen que és un cardo borrriquero. Jo sempre ho he sentit aplicar en broma quan algú té una sortida molesta o poc afable...

La flor d'aquesta planta a part de tenir punxes (aguijones) té la seva bellesa, però també té punxes el roser, i qui no considera a una rosa vermella el símbol d'un amor apassionat? I en canvi els pobres cardos borriqueros marginats, segregats i vilipendiats... Tinc la temptació de muntar una ONG de Amigos de los cardos borriqueros.

Hahahahahahaha...

Una abraçada.




Cardo borriquero (bufassa)

Cardo borriquero


Esta planta en catalán se conoce como bufassa o cardiga, pero los catalanes no decimos que alguien es una "bufassa" o una "cardiga", en cambio en castellano sí. Dentro de esta familia de plantas, los cardos, están las alcachofas y el
Cardo coredor (panical)
panical (en castellano "cardo corredor"). De la flor del cardo corredor se cuenta una bonita historia sobre un padre enfermo que envió a sus tres hijos a buscar la flor que le ha de curar que no es otra que la flor del panical (en alguna versión también le llaman la flor romanial). Esta planta, el cardo borrriquero también llamada en castellano: acanos, acanto bastardo, acanto salvaje armado de espinas, alcachofa borriquera, alcachofa ruda, alcachofa salvaje, alcachofas borriqueñas, alcachofas silvestres, anacarnina, anasarina, ansarina, atoba, cardillo, cardo, cardo borriqueño, cardo burral, cardo burreño, cardo burrero, cardo burricón, cardo burriquero, cardo de burro, cardo ruso, cardo timonero, cardo-toba, cardo yesquero, carnina, encinas de Tierra de Campos, espina blanca, manta de Judas, manto de judas, ruso, toba, tobas, o yesquero, se ha naturalizado en todos los continentes.

Cardo borriquero (bufassa)
En castellano la palabra "cardo" se aplica "para ponderar el carácter adusto (poco tratable, huraño, malhumorado) y desabrido (áspero y desapacible en el trato) de alguien." En este sentido en catalán diríamos que es "esquerp" o "isard". En castellano para reforzar el sentido, cuando quieren decir que alguien es muy arisco dicen que es un cardo borrriquero. Yo siempre lo he oído aplicar en broma cuando alguien tiene una salida molesta o poco afable...

La flor de esta planta a parte de tener pinchos (aguijones) tiene su belleza, pero también tiene espinas el rosal, y ¿quién no considera a una rosa roja el símbolo de un amor apasionado? Y en cambio los pobres cardos borriqueros marginados, segregados y vilipendiados... Tengo la tentación de montar una ONG de Amigos de los cardos borriqueros.

Jajajajajajaja...

Un abrazo.

dijous, 12 de maig del 2011

El nen interior --- El niño interior

[Entrada 66]


El nen interior


L'adolescència com a trànsit de nen a adult es caracteritza per un trencament amb aquesta infància per poder esdevenir adult. Pel que es veu el que fem és empaquetar aquest nen i mantenir-lo en la nostra ment en forma de nen interior, el nostre nen interior.

El nen interior es el Jo autèntic, la nostra essència més genuïna. Tots tenim aquest nen interior, que permet que hi puguem connectar i reconèixer allò més preciós de nosaltres: les emocions i sentiments autèntics, els recursos interns, la vitalitat, la creativitat, la il•lusió, la sensibilitat, la innocència, els desitjos i necessitats i l'instint de supervivència. El nen interior recull, doncs, emocions, sentiments i instints essencials, els nostres dons d'origen, de naixement.

Però aquest nen també recull totes les ferides de la nostra infantesa: les pors, les frustracions, les vergonyes, les culpes, que ens omplen de falses creences, recels i altres sentiments i emocions negatives. Tot això en conjunt forma el nostre "ego".

Tots busquem retrobar el nen interior, el nostre Peter Pan, un nen ferit que s’ha blindat el cor per no sentir-se desolat. Vivim a la recerca d’aquest infant fins que no el recuperem i el reintegrem a la personalitat adulta, després d’haver assumit que tots els moments en què hem sentit solitud, dolor, ràbia, abandonament o frustració ens han servit per créixer i aprendre a mirar la vida sense prejudicis ni arrogància.

Convé lluitar per curar o sanar al nostre nen interior de les ferides rebudes. Avançar en reconèixer-lo i alliberar-nos de la culpa i el ressentiment. El perdó com camí per a la nostre pau interior. Identificar els nostres objectius i avançar en el camí per aconseguir-los.

L'error és cedir davant d'aquestes ferides, dient "sóc així" i conformar-nos amb la nostra manera de ser tot i que no ens agradi. L'adult amorós és aquell que ha aconseguit curar les ferides del seu nen interior.

Mimem el nostre nen interior? Molts de nosaltres descuidem les nostres emocions i el nostre cos; el nostre cervell “sensible”, en benefici del cervell “pensant”. Passem el temps raonant, mentre que ens sembla irrisori “dialogar” amb les nostres emocions i el nostre cos. Les emocions i els sentiments defineixen la nostra identitat: Qui som?

Si no harmonitzem l’aspecte emotiu amb el lògic i racional, continuarem estant dividits entre el “jo desitjo...” i el “he de...” i aquests conflictes constants esgotaran les nostres energies, convertint-nos en persones cansades, deprimides, malaltes...

És beneficiós acostumar-nos a reconèixer i ser conscients de les nostres pors, de la nostra ràbia, de les nostres tristeses, de les nostres alegries i a expressar les nostres emocions.

Les possibles ferides del nostre nen interior que no han quedat resoltes contínuament estan interferint en les nostres intervencions educatives i en les nostres relacions personals. En aquest sentit, moltes vegades ens trobem atrapats en velles guerres amb els nostres pares, als que els hi reclamem coses que, avui per avui, ells no poden resoldre ni modificar. És molt important prendre consciència de tots aquests fets i mirar de separar-nos-en perquè mantenir-nos en peu de guerra no aporta cap benefici a la nostra vida actual i quotidiana.

La verdadera pàtria és la nostra infància. Els primers anys de vida marquen l'existència i és a l'infant que vam ser i que som, i on hi ha les claus per l'autoconeixement. Tot plegat està enregistrat en el nostre subconscient.

Una abraçada.




El niño interior


La adolescencia como tránsito de niño a adulto necesita de una ruptura con esa infancia para poder llegar a ser adulto. Por lo que se ve lo que hacemos es empaquetar ese niño y mantenerlo en nuestra mente en forma de niño interior, nuestro niño interior.

El niño interior es el Yo verdadero, nuestra esencia más genuina. Todos tenemos ese niño interior, que permite que podamos conectar y reconocer lo más bello de nosotros: las emociones y sentimientos auténticos, los recursos internos, la vitalidad, la creatividad, la ilusión, la sensibilidad, la inocencia, los deseos y necesidades y el instinto de supervivencia. El niño interior recoge, pues, emociones, sentimientos e instintos esenciales, nuestros dones de origen, de nacimiento.

Pero ese niño también recoge todas las heridas de nuestra infancia: los miedos, las frustraciones, las vergüenzas, las culpas, que nos llenan de falsas creencias, recelos y otros sentimientos y emociones negativas. Todo esto en conjunto forma nuestro "ego".

Todos buscamos reencontrar el niño interior, nuestro Peter Pan, un niño herido que se ha blindado el corazón para no sentir-se desolado. Vivimos en busca de este niño hasta que no lo recuperamos y el reintegramos a la personalidad adulta, después de haber asumido que todos los momentos en que hemos sentido soledad, dolor, rabia, abandono o frustración nos han servido para crecer y aprender a mirar la vida sin prejuicios ni arrogancia.

Conviene luchar para curar o sanar a nuestro niño interior de las heridas recibidas. Avanzar en reconocerlo y liberarnos de la culpa y el resentimiento. El perdón como camino para nuestra paz interior. Identificar nuestros objetivos y avanzar en el camino para conseguirlos.

El error es ceder ante estas heridas, diciendo "soy así" y conformarnos con nuestra manera de ser aunque no nos guste. El adulto amoroso es aquel que ha logrado curar las heridas de su niño interior.

¿Mimamos a nuestro niño interior? Muchos de nosotros olvidamos nuestras emociones y nuestro cuerpo, nuestro cerebro "sensible", en beneficio del cerebro "pensante". Pasamos el tiempo razonando, mientras que nos parece irrisorio "dialogar" con nuestras emociones y nuestro cuerpo. Las emociones y los sentimientos definen nuestra identidad: ¿Quiénes somos?

Si no armonizamos el aspecto emotivo con el lógico y racional, continuaremos estando divididos entre el "yo deseo…" y "tengo que..." y estos conflictos constantes agotarán nuestras energías, convirtiéndonos en personas cansadas, deprimidas, enfermas...

Es beneficioso acostumbrarnos a reconocer y ser conscientes de nuestros miedos, de nuestra rabia, de nuestras tristezas, de nuestras alegrías y expresar nuestras emociones.

Las posibles heridas de nuestro niño interior que no han quedado resueltas continuamente están interfiriendo en nuestras intervenciones educativas y en nuestras relaciones personales. En este sentido, muchas veces nos encontramos atrapados en viejas guerras con nuestros padres, a los que les reclamamos cosas que, hoy por hoy, ellos no pueden resolver ni modificar. Es muy importante tomar conciencia de todos estos hechos e intentar separarnos de ellos porque mantenernos en pie de guerra no aporta ningún beneficio a nuestra vida actual y cotidiana.

La verdadera patria es nuestra infancia. Los primeros años de vida marcan la existencia y es el niño que fuimos y que somos, y donde están las claves para el autoconocimiento. Todo ello está registrado en nuestro subconsciente.

Un abrazo.

dilluns, 9 de maig del 2011

Forever young (8)

[Entrada 62]


Forever young (8)


Per si algú ho dubtava, evidentment en Pau i en Marc van acabar a casa d'en Pau la festa del PFC, van fer una celebració intima i profunda, on en Marc es lliurà a en Pau com una vestal, ja que en Pau havia estat el primer i únic amor de la seva vida. I en Pau va caure rendit d'amor davant d'aquell noi quinze any més jove que ell. Dos anys després van decidir viure junts... Bé, de fet, en Marc es va anar traslladant a poc a poc a casa d'en Pau, fent-la seva, i decidir viure junts va ser només donar formalitat a una realitat innegable.

Ara en Pau començava a témer que en Marc hagués perdut els trucs, potser l'havia sotmès a massa pressió fent-lo fer-se càrrec del nou projecte davant de les enveges dels companys, especialment d'en Josep C. En Marc encara no era doctor ni tan sols funcionari i això feia butllofes d'enveja entre els companys que posaven en joc tota la mesquinesa en contra de l'amant del cap del departament ja que amb ell, amb el cap, no podien. No podia pas dur-lo així a la reunió on la Fundació volia conèixer el projecte per veure si valia la pena finançar-lo. S'hi jugaven massa. Estava amb aquests pensaments quan va sonar el mòbil. Reunió anul•lada, indisposició del president del consell... Al•leluia!

Va tornar a la cambra, en Marc era a la dutxa. Es va acabar de vestir. Va entrar en Marc. El va mirar atentament, anava nu, amb una tovallola de bany cenyida a la cintura que li feia de faldilla... Va esperar a veure que deia...

— On és la meva roba? —Li va preguntar donant per fet que en Pau li ho havia de dir.

— On vols que sigui? a la teva part de l'armari.

— Encara no heu entès que nos sé on sóc...

— Vols deixar de jugar amb mi? La reunió s'ha anul•lat, o sigui que no tenim pressa. Podem parlar. Vols deixar el projecte?

— Perdoni. No sé de què em parla.

— Des del primer dia que m'has tutejat, a què ve tractar-me de vos? A més saps perfectament el meu nom. —Una llàgrima escadussera va començar a córrer per la seva galta dreta. Va intentar abraçar a en Marc però aquest ho va evitar.— Ja veig que no et puc ajudar.

Va anà cap a l'armari, va triar la roba que més li agradava posar-se a en Marc i li tirà a en Josep. Aquest se la mirà i digué.

— Vaja merda! Amb això semblaré una monja. —Va dir en Marc mentre inspeccionava la rova. En Pau el va agafar del braç el va posar davant de l'armari tot dient-li: Tu mateix, tria. Se'l va quedar mirant mentre remenava tota l'armari buscant qui sap què. Al final va triar un pantalons d'en Pau i la roba més cridanera i jovenívola que va trobar. Mentre en Pau rumiava que fer.

Durant l'esmorzar en Josep va reprendre la conversa:

— Estem al carrer tal, número tal, pis tal i qual, de tal població?

— Bé prou que saps que aquesta es l'adreça d'aquesta casa, a què ve aquesta pregunta?

— Aquí hi vivia la meva àvia, el dormitori on érem és on dormia ella. Hi veníem a passar els Nadals fins que ella va morir quan jo tenia 7 anys.

— Déu Meu! Pots parar de dir bestieses?

— No em creus?

— Es clar que no! Sóc un científic i no estic per bajanades.

— No és cap bajanada. Jo sóc en Josep. M'agradaria saber el teu nom.

— Pau, em dic Pau, tot i que quan t'agafa em dius Pauet. —Va notar que el ulls se li tornaven a omplir de llàgrimes va encertar a dir perdona'm i se'n va anar d'una revolada a plorar al seu estudi.

Minuts després parlava per telèfon amb el seu amic el Dr. Ramírez, un amic de l'adolescència que es dedicava a la psicologia, li va explicar el que estava passant i el que ell sospitava de l'excés de tensió. En Ramírez li va dir que en volia parlar amb un col•lega que era especialista en malalties laborals i que el trucaria de seguida. Deu minuts després sonava el telèfon, era el doctor Ramírez.

— Veniu aquí a l'hospital tan aviat com pugueu, us estarem esperant. Li dius que et volem fer unes proves complexes i que t'hauria d'acompanyar per si de cas.

— D'acord, moltes gràcies, veure'm que puc fer.

Va tornar ala cuina. En Marc s'havia fet un entrepà grandiós i ara no podia amb ell.

— Has acabat la gana? —Va preguntar-li en Pau.

— No ho entenc a casa me l'hauria menjat com si res.

— M'hauries d'acompanyar a l'Hospital. M'acaben de trucar perquè hi vagi. M'han de fer unes proves i em demanen que hi vagi acompanyat.

— He sentit el telèfon. Però si passa alguna cosa jo no sabré que he de fer.

— No et preocupis, només hauràs d'estar amb mi i avisar si em passa alguna cosa no prevista. És molt senzill.

— I com és que t'avisen ara?

— Hi havia d'anar demà, però han tingut una baixa i m'han demanat d'avançar-ho, i com que ens han anul•lat la reunió he dit que sí.

— D'acord. Espero que després em puguis ajudar a fer alguna cosa amb això meu.

— No et preocupis, Josep, després veurem que podem fer. —Va concloure en Pau fent el cor fort.

Mitja hora després eren a l'hospital, al consultori del Dr. Ramírez, qui els va atendre de seguida. El Dr. Ramírez va fer una hàbil maniobra per quedar-se a soles amb en Pau, tot demanant a en Marc que anés al consultori del Dr. Trepat a notificar que ja havia arribat en Pau. El Dr. Ramírez va aprofitar per fer-se explicar fil per randa tota la historia. Havia demanat al Dr. Trepat que entretingués a en Marc fins que ell l'avisés.

En Josep va veure que la cosa anava de psicologia i psiquiatria, però no va sospitar que la cosa anés amb ell. Després d'esperar ben bé mitja hora el Dr. Trepat tornava amb ell cap al consultori del Dr. Ramírez on en Pau i el doctor els esperaven. I es va destapar la caixa dels trons, ja que tot es va focalitzar sobre en Marc i la història d'en Josep que evidentment no es creia ningú més que el mateix Josep.

En Marc/Josep va quedar ingressat en aquell hospital. En Pau hi anava cada dia a veure'l, però només el deixaven veure'l per una finestra d'aquelles que usa la policia que per l'altre banda és un mirall, així en Marc no el podia veure. No el deixaven parlar-hi ja que no progressava. Tot el que explicava feia referència a un noi de 15 anys que vivia a uns 200 km d'allà i que havia tingut una àvia que havia viscut fins a la mort a la casa d'en Pau. En Pau va passar unes fetes de Nadal ben tristes.

Feia un mes, més o menys del dia fatídic en que en Marc s'havia despertat amb aquella història. En Pau va arribar a casa després d'haver passat dues hores a l'hospital veient a en Marc a través del mirall. Era ben fosc. Va tancar el cotxe al pàrquing i va pujar cap casa amb l'ascensor. Quan obria la porta del pis va sonar d'intèrfon. Una veu totalment desconeguda va demanar per ell.

— Qui el demana? —Va preguntar en Pau.

— Vostè no em coneix, em dic Toni —Va afegir un cognom— Vinc de Barcelona per un afer que els afecta a vostè i a en Marc.

En Pau es va quedar pensatiu.

— Em sent? —Va insistir aquella veu. Alguna cosa li resultà familiar en Pau, no sabria dir el què.

— És família d'en Marc?

— No exactament, però si no es refia de mi, podem quedar al bar Okendo.

Aquella manera de parlar s'assemblava molt a la d'en Marc. Com podia ser que algú que venia de Barcelona sabés que a ell li agrada anar a parlar a l'Okendo? Va dubtar uns segons més.

— Quedem a l'Okendo, doncs? —Insistí aquella veu.

— No, pugi —I va prémer amb força el botó que obria la porta.

Mentre en Pau esperava que en Toni arribés, es va treure l'abric i el penjà amb cura a l'armari, deixà la cartera al prestatge de sobre i va encendre els llums de l'entrada, del passadís i de l'estar. Va comprovar que la calefacció funcionava, que el termòstat estava marcant la temperatura programada per aquella hora i va tornar a la porta d'entrada en el moment que se sentia que algú estava baixant de l'ascensor. En Pau va obrir la porta. En Toni devia tenir al voltant dels 60, o potser una mica menys. Tenia tots els cabells, ja força escadussers, blancs, duia una barba curta, també blanca, i tenia d'ulls verds, vius i expressius, que quasi van desaparèixer amb la rialla que li va fer en veure'l. En Pau se'l mirava amb desconfiança.

— Passi —li va dir convidant-lo a entrar tot cortesament.— Em permet el seu abric? —En Toni es va treure l'abric i li'l va donar. En Pau el penjà amb cura al costat del seu.— Passi si us plau estarem més còmodes a la sala.

En Pau va seguir tot el protocol del bon amfitrió, el va convidar a seure en una butaca, li oferí alguna cosa per beure.

— Un té verd, si us plau, amb unes fulletes de menta tendra —Va demanar en Toni.

— Llavors potser estarem més còmodes a la cuina, així me'n faré un per a mi també.

Van passar a la cuina. En Pau va posar aigua a bullir al bullidor elèctric, mentre posava dues bossetes de te verd en una tetera i arrencava unes fulletes de menta de la planta que hi havia a l'ampit de la finestra, que va rentar al raig de l'aixeta i que va posar, un cop netes al fons de les tasses, com feia sempre que preparava té verd amb menta, cosa que havia fet quasi cada dia més o menys en aquella hora, per a ell i en Marc, abans de què passes tot allò. En Toni se'l mirava atentament com qui observa al seu enamorat.

— Aquí fa força més fred que a Barcelona —va dir en Toni.

— Ja se sap en aquestes terres de l'interior les temperatures són més extremes.

— Té raó, però sempre em sorprèn. —El bullidor va avisar que ja havia acabat la seva feina. En Pau abocà l'aigua bullent a la tetera. En Toni mirà el rellotge. — No m'agrada gaire fort, podrà servir la meva tassa d'aquí a un parell de minuts?

— M'ha dit que no era família d'en Marc, però te les mateixes manies que ell. Qui és vostè?

— No t'ho creuràs Pauet, però sóc en Marc.

En Pau va posar els ull en blanc i va caure tan llarg com era a terra, sense sentit víctima d'un desmai. Tot donant-se un bon cop al cap.

Una abraçada.





Forever young (8)



Por si alguien lo dudaba, evidentemente Pau y Marc acabaron en casa de Pau la fiesta del PFC, hicieron una celebración íntima y profunda, donde Marc se entregó a Pau como una vestal, ya que Pau había sido el primer y único amor de su vida. Y Pau cayó rendido de amor ante aquel muchacho quince año más joven que él. Dos años después decidieron vivir juntos... Bueno, de hecho, Marc se fue trasladando poco a poco en casa de Pau, haciéndola suya, y decidir vivir juntos fue sólo dar formalidad a una realidad innegable.

Ahora Pau empezaba a temer que Marc hubiera perdido la cordura, quizá le había sometido a demasiada presión haciéndole hacerse cargo del nuevo proyecto ante las envidias de los compañeros, especialmente de Josep C. Marc aún no era doctor ni siquiera funcionario y eso levantaba ampollas de envidia entre los compañeros que ponían en juego toda la mezquindad en contra del amante del jefe del departamento ya que con él, con el jefe, no podían. No podía llevarlo así a la reunión donde la Fundación quería conocer el proyecto para ver si valía la pena financiarlo. Se jugaban demasiado. Estaba en esos pensamientos cuando sonó el móvil. Reunión anulada, indisposición del presidente del consejo... ¡Aleluya!

Volvió al cuarto, Marc estaba en la ducha. Se acabó de vestir. Entró Marc. Lo miró atentamente, iba desnudo, con una toalla de baño ceñida a la cintura que le hacía de falda... Esperó a ver que decía...

— ¿Dónde está mi ropa? —Le preguntó dando por hecho que Pau se lo iba a decir.

— ¿Dónde quieres que esté? en tu parte del armario.

— Aún no ha entendido que nos sé donde estoy...

— ¿Quieres dejar de jugar conmigo? La reunión se ha anulado, o sea que no tenemos prisa. Podemos hablar. ¿Quieres dejar el proyecto?

— Perdone. No sé de qué me habla.

— Desde el primer día que me has tuteado, a qué viene tratarme de usted? Además sabes perfectamente mi nombre. —Una lágrima suelta empezó a correr por su mejilla derecha. Intentó abrazar a Marc pero éste lo evitó.— Ya veo que no te puedo ayudar.

Se fue hacia el armario, eligió la ropa que más le gustaba ponerse a Marc y se le tiró a Josep. Este se la miró y dijo.

— ¡Vaya mierda! Con eso pareceré una monja. —Dijo Marc mientras inspeccionaba la ropa. Pau le cogió por el brazo el puso delante del armario diciéndole: Tú mismo, elige. Se lo quedó mirando mientras revolvía todo el armario buscando quién sabe qué. Al final eligió un pantalón de Pau y la ropa más llamativa y juvenil que encontró. Mientras Pau pensaba que hacer.

Durante el desayuno Josep retomó la conversación:

— ¿Estamos en la calle tal, número tal, piso tal y cual, de tal población?

— Sabes muy bien que esta es la dirección de esta casa, ¿a qué viene esta pregunta?

— Aquí vivía mi abuela, el dormitorio donde estábamos es donde dormía ella. Hay veníamos a pasar las Navidades hasta que ella murió cuando yo tenía 7 años.

— ¡Dios Mío! ¿Puedes parar de decir tonterías

— ¿No me crees?

— ¡Claro que no! Soy un científico y no estoy para burradas.

— No es ninguna burrada. Yo soy Josep. Me gustaría saber tu nombre.

— Pau, me llamo Pau, aunque cuando te coge me llamas Pauet. —Notó que los ojos se le volvían a llenar de lágrimas acertó a decir perdóname y se fue bruscamente a llorar a su estudio.

Minutos después hablaba por teléfono con su amigo el Dr. Ramírez, un amigo de la adolescencia que se dedicaba a la psicología, le explicó lo que estaba pasando y lo que él sospechaba del exceso de tensión. Ramírez le dijo que quería hablar con un colega que era especialista en enfermedades laborales y que el llamaría enseguida. Diez minutos después sonaba el teléfono, era el doctor Ramírez.

— Venid al hospital lo antes posible, os estaremos esperando. Le dices que te queremos hacer unas pruebas complejas y que te tendría que acompañar por si acaso.

— De acuerdo, muchas gracias, veremos que puedo hacer.

Regresó a la cocina. Marc se había hecho un bocadillo muy grande y ahora no podía con él.

— ¿Has acabado con tu hambre? —Le preguntó Pau.

— No lo entiendo en mi casa me lo habría comido como si nada.

— Tendrías que acompañarme al Hospital. Me acaban de llamar para que vaya. Me han de hacer unas pruebas y me piden que vaya acompañado.

— He oído el teléfono. Pero si pasa algo yo no sabré que tengo que hacer.

— No te preocupes, sólo tendrás que estar conmigo y avisar si me pasa algo no previsto. Es muy sencillo.

— ¿Y por qué te avisan ahora?

— Tenía que ir mañana, pero han tenido una baja y me han pedido de adelantarlo, y como nos han anulado la reunión he dicho que sí.

— De acuerdo. Espero que después me puedas ayudar a hacer algo con lo mío.

— No te preocupes, Josep, después veremos que podemos hacer. —Concluyó Pau haciendo de tripas corazón.

Media hora después estaban en el hospital, en el consultorio del Dr. Ramírez, quien los atendió enseguida. El Dr. Ramírez hizo una hábil maniobra para quedarse a solas con Pau, pidiendo a Marc que fuera al consultorio del Dr. Trepat a notificar que ya había llegado Pau. El Dr. Ramírez aprovechó para hacerle explicar punto por punto toda la historia. Había pedido al Dr. Trepat que entretuviera a Marc hasta que él le avisara.

Josep vio que la cosa iba de psicología y psiquiatría, pero no sospechó que la cosa fuera con él. Después de esperar una media hora el Dr. Trepat volvía con él hacia el consultorio del Dr. Ramírez donde en Pau y el doctor les esperaban. Y se destapó el jugo, ya que todo se focalizó sobre Marc y la historia de Josep que evidentemente no se creía nadie, más que el propio Josep.

Marc/Josep quedó ingresado en aquel hospital. Pau iba cada día a verlo, pero sólo le dejaban verlo por una ventana de aquellas que usa la policía que por el otro lado es un espejo, así Marc no le podía ver. No lo dejaban hablar con él ya que no progresaba. Todo lo que contaba hacía referencia a un chico de 15 años que vivía a unos 200 km de allí y que había tenido una abuela que había vivido hasta la muerte en la casa de Pau.Pau pasó unas fiestas de Navidad muy tristes.

Hacía un mes, más o menos del día fatídico en que Marc se había despertado con aquella historia. Pau llegó a casa después de haber pasado dos horas en el hospital viendo a Marc a través del espejo. Era completamente de noche. Encerró el coche en el parking y subió a casa en el ascensor. Cuando abría la puerta del piso sonó de interfono. Una voz totalmente desconocida preguntó por él.

— ¿Quién le busca? —Preguntó Pau.

— Usted no me conoce, me llamo Toni —Añadió un apellido— Vengo de Barcelona por un asunto que les afecta a usted y a Marc.

Pau se quedó pensativo.

— Me oie? —Insistió aquella voz. Algo le resultó familiar en Pau, no sabría decir el qué.

— ¿Es familia de Marc?

— No exactamente, pero si no se fía de mí, podemos quedar en el bar Okendo.

Esa manera de hablar se parecía mucho a la de Marc. ¿Cómo podía ser que alguien que venía de Barcelona supiera que a él le gustaba ir a hablar al Okendo? Dudó unos segundos más.

— ¿Quedamos en la Okendo, pues? —Insistió aquella voz.

— No, suba—Y oprimió fuertemente el botón que abría la puerta.

Mientras Pau esperaba que Toni llegara, se quitó el abrigo y el colgó con cuidado en el armario, dejó la cartera en el estante de encima y encendió las luces de la entrada, del pasillo y del estar. Comprobó que la calefacción funcionaba, que el termostato estaba marcando la temperatura programada para esa hora y volvió a la puerta de entrada en el momento que se oía como alguien estaba bajando del ascensor. Pau abrió la puerta. Toni debía tener alrededor de los 60, o quizás algo menos. Tenía los cabellos, ya bastante escasos, completamente blancos, llevaba una barba corta, también blanca, y tenía de ojos verdes, vivos y expresivos, que casi desaparecieron con la amplia sonrisa que hizo al verlo. Pau lo miraba con desconfianza.

— Pase —le dijo invitándole a entrar muy cortésmente.— ¿Me permite su abrigo? —Toni se quitó el abrigo y se le dio. Pau lo colgó con cuidado junto al suyo.— Pase por favor estaremos más cómodos en la sala.

Pau siguió todo el protocolo del buen anfitrión, le invitó a sentarse en un sillón, le ofreció algo para beber.

— Un té verde, por favor, con unas hojitas de menta tierna —Pidió Toni.

— En tal caso puede que estemos más cómodos en la cocina, así me haré uno para mí también.

Pasaron a la cocina. Pau puso agua a hervir en el hervidor eléctrico, mientras ponía dos bolsitas de té verde en una tetera y arrancaba unas hojitas de menta de la planta que había en el alfeizar de la ventana, las lavó al chorro del grifo y las puso, ya limpias, en el fondo de las tazas, como hacía siempre que preparaba te verde con menta, cosa que había hecho casi cada día más o menos a aquella hora, para él y Marc, antes de que pasas todo aquello. Toni le miraba atentamente como quien observa a su enamorado.

— Aquí hace mucho más frío que en Barcelona —dijo Toni.

— Ya se sabe en estas tierras del interior las temperaturas son más extremas.

— Tiene razón, pero siempre me sorprende. —El hervidor avisó de que ya había acabado su trabajo. Pau vertió el agua hirviendo en la tetera. Toni miró el reloj. — No me gusta muy fuerte, podrá servir mi taza dentro de un par de minutos?

— Me ha dicho que no era familia de Marc, pero tiene las mismas manías que él. ¿Quién es usted?

— No te lo creerás Pauet, pero soy Marc.

Pau puso los ojos en blanco y cayó cuan largo era al suelo, sin sentido víctima de un desmayo. Dándose un buen golpe en la cabeza.

Un abrazo.