Avís | Aviso

=> Versió en català (la primera part de l'entrada)

=> Versión en castellano (a continuación del texto catalán)

dissabte, 6 d’abril de 2013

Amnèsia --- Amnesia

[Entrada 246]

Amnèsia


No sé si és que els adults perdem la memòria, oblidem el nostre passat, si és cert allò de “cualquier tiempo pasado fue mejor” o simplement es tracta de què no ens convé recordar... També pot ser que jo em caracteritzi per tenir força memòria i per això em sorprengui de què els altres no recordin el que jo encara tinc fresc al cap. D'altre banda no comprenc per què els adults som uns crítics tan implacables dels adolescents, per què manifestem tanta intolerància, tanta incomprensió.
"Els joves ara estimen el luxe, tenen pèssims modals i menyspreen l'autoritat; mostren poc respecte pels seus superiors i prefereixen la conversa insulsa a l'exercici, els nois són ara els tirans i no els que col·laboren a casa. Ja no s'aixequen quan algú entra a la llar, no respecten als seus pares, parlen entre ells quan estan en companyia dels grans, devoren el menjar i tiranitzen els seus mestres."
Aquestes podrien ser paraules de qualsevol pare o mare de família o de qualsevol docent d’avui referint-se als nois de 16 o 17 anys, però són de Sòcrates, del segle IV a. C., és a dir, que des de sempre els adults han pensat el mateix dels adolescents, segons sembla han oblidat que ho van ser.

Tinc el privilegi de viure davant d'un parc, no és gaire gran, però són uns jardins municipals que tenen una bona zona amb el terra empedrat, llis i fi i amb uns llargs banc de pedra que anaven molt bé als que els agrada fer figures amb patins de rodes en línia. Ja veureu perquè he dit “anaven”, en passat.

Hi havia un grupet de 8 o 10 (o potser més) adolescents de 15 o 16 que venien quasi a diari a passar la tarda amb els seus patins en línia. Duien les seves bosses de patates i les seves llaunes de beguda, o, de vegades, ampolles grosses de cola. Passaven la tarda patinant, saltant pels bancs, relliscant pel seu cantell (que ja havien greixat adequadament) jaient a l'herba, menjant, bevent i gaudint del parc...

Com que això passava als mesos d'estiu, aquests nens se solien treure la samarreta i quan els veia així em quedava enganxat al vidre de la finestra de casa com una mosca, gaudint de la bellesa dels seus cossos adolescents.

Els vaig estar observant. Eren sorprenentment nets, no deixaven ni una bossa, ni una llauna, ni una ampolla sense recollir. A més, eren força considerats amb la gent que passava, esperaven que no hi hagués ningú a prop per fer les seves cabrioles. Els vaig trobar modèlics. Crec que ningú en podia tenir queixa.

Un dia van deixar de venir. Bé, no em va sorprendre gaire. Vaig imaginar que els seus pares se'ls haurien endut de vacances... Doncs no! Vaig saber que un veí d'aquests amnèsics havia anat amb un martell a omplir de mosses el cantell dels bancs perquè els nois no poguessin seguir fent els seus exercicis d'habilitat. Què cabrón!

Una abraçada.


Amnesia


No sé si es que los adultos perdemos la memoria, olvidamos nuestro pasado, si es cierto aquello de "cualquier tiempo pasado fue mejor" o simplemente se trata de que no nos conviene recordar... También puede ser que yo me caracterice por tener bastante memoria y por eso me sorprenda de que los demás no recuerden lo que yo aún tengo fresco en la cabeza. Por otro lado no comprendo porqué los adultos somos unos críticos tan implacables de los adolescentes, porqué manifestamos tanta intolerancia, tanta incomprensión.
“Los jóvenes ahora aman el lujo, tienen pésimos modales y desdeñan la autoridad; muestran poco respeto por sus superiores y prefieren la conversación insulsa al ejercicio; los muchachos son ahora los tiranos y no los que colaboran en sus hogares. Ya no se levantan cuando alguien entra en el hogar, no respetan a sus padres, hablan entre ellos cuando están en compañía de los mayores, devoran la comida y tiranizan a sus maestros.”
Estas palabras podrían ser de cualquier padre o madre de familia o de cualquier docente de hoy refiriéndose a los muchachos de 15, 16 ó 17 años, pero son de Sócrates, del siglo IV a. C.; es decir, desde siempre los adultos han pensado lo mismo de los adolescentes, según parece han olvidado que lo fueron.

Tengo el privilegio de vivir frente a un parque, no es muy grande, pero son unos jardines municipales que tienen una buena zona con el suelo empedrado, liso y fino, y con unos largos banco de piedra que iban muy bien a los que les gusta hacer figuras con patines de ruedas en línea. Ya veréis porque he dicho "iban", en pasado.

Había un grupito de 8 o 10 (o quizás más) adolescentes de 15 o 16 que venían casi a diario a pasar la tarde con sus patines en línea. Traían sus bolsas de patatas y sus latas de bebida, o, a veces, botellas grandes de cola. Pasaban la tarde patinando, saltando por los bancos, resbalado por su canto (que ya habían engrasado adecuadamente) tumbándose en la hierba, comiendo, bebiendo y disfrutando del parque...

Como que esto pasaba en los meses de verano, estos niños se solían sacar la camiseta y cuando los veía así me quedaba pegado al cristal de la ventana de mi casa como una mosca, disfrutando de la belleza de sus cuerpos adolescentes.

Los estuve observando. Eran sorprendentemente limpios, no dejaban ni una bolsa, ni una lata, ni una botella sin recoger. Además, eran bastante considerados con la gente que pasaba, esperaban que no hubiera nadie cerca para hacer sus piruetas. Me parecían modélicos. Creo que nadie podía tener queja de ellos.

Un día dejaron de venir. Bueno, no me sorprendió mucho. Imaginé que sus padres se los habrían llevado de vacaciones... ¡Pues no! Supe que un vecino de estos amnésicos había ido allí con un martillo a llenar de muescas el canto de los bancos para que los chicos no pudieran seguir haciendo sus ejercicios de habilidad. ¡Qué cabrón!

Un abrazo.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Confirmado: gente de mierda hay en todo el mundo

Josep Peaceforever ha dit...

@ZekYs Barriera, es pot dir més fort, però no més clar. Tens més raó que un sant.

Moltes gràcies per passar i molt especialment pel comentari.

Una abraçada.

--- Traducción de mi comentario precedente en catalán ---
@ZekYs Barriera: Se puede decir más alto, pero no más claro. Tienes más razón que un santo.

Muchas gracias por pasar y muy especialmente por el comentario.

Un abrazo.
--- ---------------------------------------- ---

Publica un comentari a l'entrada