Avís | Aviso

=> Versió en català (la primera part de l'entrada)

=> Versión en castellano (a continuación del texto catalán)

dijous, 16 de desembre de 2010

12 Passos per estimar

[Entrada número 21]

Al juliol del 2009 en Luckitas va publicar al seu blog aquests 12 passos dient que li havien arribat via email d'un remitent desconegut i que els publicava amb l'esperança que ens agradessin. A mi em van agradar tant que els vaig afegir de seguida al peu del meu blog i els vaig dedicar un post a l'octubre del mateix any.

Pot ser que siguin un mica utòpics, ja que em sembla que s'ha de ser força madur com per assolir aquest grau de perfecció, però crec que és una llista completa, prou sensata, i força ben concebuda com per considerar-la l'objectiu a assolir per poder gaudir del bon amor. Els passos són:

1. Només quan estàs bé amb tu mateix pots estar bé amb els altres.

2. Només quan portes bé la teva solitud pots portar bé una relació.

3. Necessites valorar-te per valorar, estimar-te per estimar, respectar-te per respectar, i acceptar-te per acceptar, perquè ningú pot donar el que no té.

4. Cap relació et donarà la pau que tu mateix no tinguis en el teu interior.

5. Pretendre que una altra persona ens faci feliços i ompli totes les nostres expectatives és una fantasia que només porta frustracions.

6. Cap relació et brindarà la felicitat que tu mateix no construeixis.

7. Només podràs ser feliç amb una altra persona quan, ben convençut, siguis capaç de dir-li: "No et necessito per ser feliç".

8. Només podràs estimar sent independent fins al punt de no haver de manipular ni utilitzar als qui dius voler.

9. Per estimar necessites una humil autosuficiència, autoestima, i la pràctica d'una llibertat responsable.

10. Estima't a tu mateix, madura, i el dia que puguis dir-li en aquesta altra persona "Sense tu m'ho passo bé", aquell dia estaràs preparat per viure en parella.

11. Dues persones que visquin en parella podran ser feliços només quan s'hagin unit per compartir la seva felicitat, no per fer feliços l'una a l'altra.

12. Dues persones s'estimen únicament quan són capaços de viure l'una sense l'altra, però decideixen viure juntes.

Espero que us hagin agradat.

Una abraçada.12 Pasos para amar


En julio de 2009 Luckitas publicó en su blog estos 12 pasos diciendo que le habían llegado vía email de un remitente desconocido y que los publicaba con la esperanza de que nos gustaran. A mí me gustaron tanto que los añadí en seguida al pie de mi blog y les dediqué un post en octubre del mismo año.

Puede que sean algo utópicos, ya que me parece que hay que ser bastante maduro como para alcanzar este grado de perfección, pero creo que es una lista completa, bastante sensata, y muy bien concebida como para considerarla el objetivo a alcanzar para poder disfrutar del buen amor. Los pasos son:

1. Sólo cuando estás bien contigo mismo puedes estar bien con los demás.

2. Sólo cuando llevas bien tu soledad puedes llevar bien una relación.

3. Necesitas valorarte para valorar, quererte para querer, respetarte para respetar, y aceptarte para aceptar, porque nadie puede dar lo que no tiene.

4. Ninguna relación te dará la paz que tú mismo no tengas en tu interior.

5. Pretender que otra persona nos haga felices y llene todas nuestras expectativas es una fantasía que sólo trae frustraciones.

6. Ninguna relación te brindará la felicidad que tú mismo no construyas.

7. Sólo podrás ser feliz con otra persona cuando, bien convencido, seas capaz de decirle: "No te necesito para ser feliz".

8. Solo podrás amar siendo independiente hasta el punto de no tener que manipular ni utilizar a los que dices querer.

9. Para amar necesitas una humilde autosuficiencia, autoestima, y la práctica de una libertad responsable.

10. Ámate a ti mismo, madura, y el día que puedas decirle a esa otra persona "Sin ti me la paso bien", ese día estarás preparado para vivir en pareja.

11. Dos personas que vivan en pareja podrán ser felices sólo cuando se hayan unido para compartir su felicidad, no para hacerse felices la una a la otra.

12. Dos personas se aman únicamente cuando son capaces de vivir la una sin la otra, pero deciden vivir juntas.

Espero que os hayan gustado.

Un abrazo.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada