Avís | Aviso

=> Versió en català (la primera part de l'entrada)

=> Versión en castellano (a continuación del texto catalán)

dilluns, 30 de maig de 2011

Forever young (10)

[Entrada 72]


Forever young (10)

Enllaç a Forever young (1) — Enllaç a Forever young (2)
Enllaç a Forever young (3) — Enllaç a Forever young (4)
Enllaç a Forever young (5) — Enllaç a Forever young (6)
Enllaç a Forever young (7) — Enllaç a Forever young (8)

Resum del publicat anteriorment: La nit del 21 al 22 de desembre de 2010, tres persones LGBT; Toni de 63 anys, Marc d'uns 30, i Josep de 15; es desperten en el cos d'una altra persona; en Toni al cos d'en Josep, en Josep al d'en Marc i en Marc al d'en Toni, formant una espècie de triangle. Cada un d'ells reacciona d'una manera diferent. En Toni es disposa a gaudir d'una segona adolescència. En Josep, molt purista, no sap adaptar-se a la seva nova realitat i acaba ingressat al departament de psiquiatria d'un hospital comarcal. I en Marc, molt enamorat de la seva parella, Pau, decideix adoptar la vida de Toni pera intentar recuperar el seu cos i la seva parella...

En Marc dins del cos d'en Toni va arribar a la porta de la botiga. La botiga era oberta, així que va entrar-hi va identificar al seu fill, Quet, a qui només havia vist en fotos. Es van dir el bon dia i es van fer un parell de petons a iniciativa d'en Quet. La botiga era buida.

— I en Lluís?

— Ha anat a fer un cafè, ara tornarà. T’he deixat el contracte sobre la taula , —va dir el fill tot assenyalant una porta tancada que hi havia al fons de la botiga, i va afegir— ara em sembla que ja està bé.

— D'acord.

Va dirigir-se a la porta que havia assenyalat el seu fill i la obrí. Hi havia despatx que li va recordar en ordre i disposició l'estudi on, no feia gaire, s'havia passat una bona estona remenant papers, així que va tenir el convenciment que aquell despatx era el d'en Toni. Va entrar-hi i va obrir els llums, va tenir la sort de trobar els interruptors de seguida. Va ajustar la porta, va deixar la cartera sobre una tauleta auxiliar que hi havia al costat del buró, tot recordant com l'havia trobada a l'estudi. Va obrir la finestra que donava al pati de mansana i la claror del dia li va permetre tancar llums artificials. Algú va trucar a la porta.

— Sí? —va fer en Toni

— Tens aquí la visita. —Li va dir en Quet tot traient el cap per la porta.

En Toni va anar cap la porta. Va veure un noi de la seva edat a la botiga, de la edat d'en Marc, no de la d'en Toni, és clar. L'havia vist a les fotos que guardava en Toni. Li fer un somriure al que el noi va correspondre, i li va dir:

— Ja pots passar.

Així que va entrar en Lluís, en Toni va tancar la porta i el noi li va fer una forta abraçada i un petó llarg i humit a la boca. En Marc va sentir com al cos d'en Toni s'iniciava una erecció.

— Perdona, no me n'he pogut estar —va fer en Lluís.— Aquest matí m'has fet patir, m'ha fet por que no t'hagués passat alguna cosa. Tu que sempre eres tan puntual en tot i que no haguessis obert la botiga a l'hora...

— Em sap greu, m'he passat la major part de la nit en blanc, em feia molt de mal la morena i fins que no se m'ha passat una mica no m'he pogut adormir. Devien ser les quatre —va mentir en Marc tot pensant que de fet el noi havia encertat, ja que el que li havia passat era ben greu, però en Marc volia evitar que en Lluís ho sabés.

— Em podies haver advertit amb un SMS.

— Tens raó, però la veritat es que vaig pensar que em despertaria a l'hora de cada dia, però ni tant sols he sentit els despertadors —va seguir mentint.

— Què n'ha dit el teu fill de que jo vingui a treballar amb vosaltres?

— Té, mira't aquest contracte a veure que et sembla —va dir mentre li allargava el contracte que en Quet havia deixat sobre la taula.

En Lluís va llegir el contracte amb calma, lentament, mentre en Toni/Marc posava en marxa l'ordinador portàtil que hi havia sobre la taula. Per sort no estava protegit i va poder entrar-hi.

— Aquest serà el meu contracte?

— Si et sembla bé...

— És més del que havíem parlat.

— Dóna'n les gràcies a en Quet, vaig inflar la xifra per tenir marge de negociació del sou amb en Quet i em sembla que vaig calcular malament.

— Sap que és per a mi el contracte?

— Crec que no. Ja has vist que no sap qui ets. —En Marc anava improvisant les respostes en funció del que havia llegit a l'estudi d'en Toni i del que havia observat en aquella curta estona que duia a la botiga. De fet, entre els papers d'en Toni hi havia una llibreta en la qual en Toni havia anat anotant coses, era una mena de diari íntim, però escrit en frases deslligades. Així amb data del dia anterior havia escrit:

21 ds 2010

Demà serà el gran dia en que en Lluís i en Quet es coneixeran. M'inquieta. Li he de dir a en Quet que vull contractar en Lluís.

En Quet s'ha endut l'esborrany del contracte a casa. El consultarà amb l'Olga?

Segueixo patint per la meva relació amb el Lluís. Els nois no entendran que son pare s'emboliqui amb algú de la seva edat. I menys una relació homosexual. O potser em sorprenguin!

Qui fos adolescent per tornar a començar!


Aquest diari d'en Toni fou una gran troballa per a en Marc i amb ell va poder anar sabent moltes coses de la vida d'en Toni. Va llegir-lo sencer i en va memoritzar tot el que va poder. Després va descobrir que havia començat escriure el dia que va morir la seva dona, ja que en un prestatge va trobar set llibretes més com aquella que contenien les notes dels seus 10 anys de viduïtat. Va estar llegint la primera llibreta, però ho va deixar perquè es va sentir cansat i li va venir gana. Les primeres notes eren tristes i de solitud, poc a poc amb el pas del temps s'anaven omplint de quotidianitat amb detalls de la seva vida i del funcionament de la botiga.

En Lluís seguia assegut davant de la taula del despatxet de la botiga. Se'l mirava atentament, com qui n'estudia les reaccions.

— I quan tens pensat parlar amb ell?

— Pensava presentar-te'l ara i després explicar-li les meves intencions. Imagino que voldrà parlar amb tu per intentar esbrinar si li agrades professionalment parlant, és clar! —Van riure els dos a l'uníson.— Un cop us hagi presentat i hagueu intercanviat les frases de cortesia ja te'n podràs anar, però si vols jo he d'anar a fer el tallat del matí al bar que hi ha al número 91, em pots esperar allà i t'explico que m'ha dit.

— D'acord, t'esperaré al bar.

En Toni/Marc es va aixecar i es va encaminar cap a la porta, en Lluís s'interposà en el seu camí li feu un altre petó a la boca embolica amb una abraçada. Després en Toni/Marc va obrir la porta i va fer passar a en Lluís davant seu. Va fer la presentació corresponent i afegí que havia vingut per la oferta de treball.

— La hi he explicat amb detall i sembla que li agrada. —Va afegir en Marc quan en Lluís va haver marxat.— Tinc el seu currículum sobre la taula si te'ls vols mirar. A mi m'agrada, a més en tinc bones referències.

En Marc sabia que en Lluís i en Toni Havien estat fen aquell currículum junts el cap de setmana anterior.

— Ara me'l miro. Sembla bon noi, però és una mica efeminat, no?

— I que hi té que veure, que sigui el que vulgui, aquí, si ve, vindrà a treballar.

— Sí, és clar, només era un comentari. —Va dir en Quet entrant al despatxet i agafant el currículum que hi havia sobre la taula. Se'l va mirar en detall, fent de tant en tant "sí" amb el cap. Se'l va mirar amunt i avall, avall i amunt... Aixecà la vista del paper i es mirà a son pare.

— Com ho veus?

— Estava pensat en fer-li un contracte temporal fins al dia de reis i després ja veurem —Va concloure en Quet.— Saps si podria venir demà?

— Vaig fer el tallat del matí, que encara no el pogut fer i el trucaré. Quedem demà al matí a primera hora?

— D'acord. —Va dir en Quet— Ves fer el tallat, però no triguis que aviat començarà a venir la gent.

En Quet havia seguit els passos de son pare, tant en els estudis com en el negoci, havia estudiat informàtica a la universitat y després s'havia afegit a la petita botiga que era la seu d'una empresa d'assessoria y suport a PIMES i que havia acabat tenint un cert èxit al barri en la venda al detall de material informàtic.

Una abraçada.

Forever young (10)

Enlace a Forever young (1) — Enlace a Forever young (2)
Enlace a Forever young (3) — Enlace a Forever young (4)
Enlace a Forever young (5) — Enlace a Forever young (6)
Enlace a Forever young (7) — Enlace a Forever young (8)

Resumen de lo publicado anteriormente: La noche del 21 al 22 de diciembre de 2010, tres personas LGBT; Toni de 63 años, Marc d'uns 30, y Josep de 15; se despiertan en el cuerpo de otra persona; Toni en el cuerpo de Josep, Josep en el de Marc y Marc en el de Toni, formando una especie de triángulo. Cada uno de ellos reacciona de una forma distinta. Toni se dispone a disfrutar de una segunda adolescencia. Josep, muy purista, no sabe adaptarse a su nueva realidad y acaba ingresado en el departamento de psiquiatría de un hospital comarcal. Y Marc, muy enamorado de su pareja, Pau, decide adoptar la vida de Toni pera intentar recuperar su cuerpo y su pareja...

Marc, en el cuerpo de Toni, llegó a la puerta de la tienda. La tienda estaba abierta, nada más entrar identificó a su hijo, Quet, a quien sólo había visto en fotos. Se dijeron buenos días y se dieron un par de besos a iniciativa de Quet. La tienda estaba vacía.

— ¿Y Lluís?

— Ha salido a tomarse un café, ahora volverá. Te he dejado el contrato sobre la mesa, —dijo el hijo señalando una puerta cerrada que había al fondo de la tienda, y añadió— ahora me parece que ya está bien.

— Vale.

Se dirigió a la puerta que había señalado su hijo y la abrió. Había pequeño despacho que le recordó en orden y disposición al estudio donde, no hacía mucho, había pasado un buen rato removiendo papeles, así que tuvo el convencimiento de que aquel despacho era el de Toni. Entró y abrió las luces, tuvo la suerte de encontrar los interruptores en seguida. Entornó la puerta, dejó la cartera sobre una mesilla auxiliar que había junto al buró, recordando como la había encontrado en el estudio. Abrió la ventana que daba al patio de manzana y la luz del día le permitió cerrar luces artificiales. Alguien llamó a la puerta.

— ¿Sí? —Dijo Toni

— Tienes aquí la visita. —Le dijo en Quet asomando la cabeza por la puerta.

Toni fue hacia la puerta. Vio un chico de su edad en la tienda, de la edad de Marc, no de la de Toni, claro. Le había visto en las fotos que guardaba Toni. Le sonrió a lo que el chico correspondió, y le dijo:

— Ya puedes pasar.

En cuanto entró Lluís, Toni cerró la puerta y el chico le dio un fuerte abrazo i un beso largo y húmedo en la boca. Marc sintió como en el cuerpo de Toni se iniciaba una erección.

— Perdona, no me he podido resistir —dijo Lluís.— Esta mañana me has hecho sufrir, he tenido miedo que te hubiera pasado algo. Tú que siempre eres tan puntual en todo y que no hubieras abierto la tienda a la hora...

— Lo siento, me he pasado la mayor parte de la noche en blanco, me dolía mucho la almorrana y hasta que no se me ha pasado un poco no he podido conciliar el sueño. Serían las cuatro —mintió Marc mientras pensaba que en realidad el chico había acertado, ya que lo que le había pasado era muy grave, pero Marc quería evitar que Lluís lo supiera.

— Me podías haber advertido con un SMS.

— Tienes razón, pero la verdad es que pensé que me despertaría a la hora de cada día, pero ni siquiera he sentido los despertadores—siguió mintiendo.

— ¿Qué ha dicho tu hijo de que yo venga a trabajar con vosotros?

— Toma, mírate este contrato a ver que te parece —dijo mientras le tendía el contrato que Quet había dejado sobre la mesa.

Lluís leyó el contrato con calma, lentamente, mientras Toni/Marc ponía en marcha el ordenador portátil que había sobre la mesa. Por suerte no estaba protegido y pudo entrar.

— ¿Este será mi contrato?

— Si te parece bien...

— Es más de lo que habíamos hablado.

— Agradéceselo a Quet, inché la cifra para tener margen de negociación del sueldo con Quet y me parece que calculé mal.

— ¿Sabe que es para mí el contrato?

— Creo que no. Ya has visto que no sabe quién eres. —Marc iba improvisando las respuestas en función de lo que había leído en el estudio de Toni y de lo que había observado en aquel corto rato que llevaba en la tienda. De hecho, entre los papeles de Toni había una libreta en la que Toni había ido anotando cosas, era una especie de diario íntimo, pero escrito en frases desligadas. Así con fecha del día anterior había escrito:

21 dic 2010

Mañana será el gran día en que Lluís y Quet se conocerán. Me inquieta. Le tengo que decir a Quet que quiero contratar Lluís.

En Quet se ha llevado el borrador del contrato a casa. ¿Lo consultará con Olga?

Sigo sufriendo por mi relación con Lluís. Los chicos no entenderán que su padre se enrede con alguien de su edad. Y menos una relación homosexual. ¡O tal vez me sorprendan!

Quien fuera adolescente para volver a empezar.


Este diario de Toni fue un gran hallazgo para Marc y con él pudo ir sabiendo muchas cosas de la vida de Toni. Lo leyó entero y memorizó lo que pudo. Después descubrió que había empezado escribir el día que murió su mujer, ya que en un estante encontró siete libretas más como aquella que contenían las notas de sus 10 años de viudedad. Estuvo leyendo la primera libreta, pero lo dejó porque se sintió cansado y le vino hambre. Las primeras notas eran tristes y de soledad, poco a poco con el paso del tiempo se iban llenando de cotidianidad con detalles de su vida y del funcionamiento de la tienda.

Lluís seguía sentado ante la mesa del despachito de la tienda. Le miraba atentamente, como quien estudia las reacciones.

— ¿Y cuando tienes pensado hablar con él?

— Pensaba presentarse te ahora y después explicarle mis intenciones. Imagino que querrá hablar contigo para intentar averiguar si le gustas profesionalmente hablando, ¡claro! —Rieron los dos al unísono.— Una vez os haya presentado y hayáis intercambiado las frases de cortesía ya te podrás ir, pero si quieres yo tengo que tomarme el cortado matinal al bar que hay en el número 91, me puedes esperar allí y te cuento que me ha dicho.

— Vale, te voy a esperar en el bar.

Toni/Marc se levantó y se encaminó a la puerta, Lluís interpuso en su camino le dio otro beso en la boca envuelto con un abrazo. Después Toni/Marc abrió la puerta e hizo pasar a Lluís delante de él. Hizo la presentación correspondiente y añadió que había venido por la oferta de trabajo.

— Se la he explicado con detalle y parece que le gusta. —Añadió Marc cuando Lluís se hubo ido.— Tengo su currículum sobre la mesa si te lo quieres mirar. A mí me gusta, además tengo buenas referencias de él.

Marc sabía que Lluís y Toni Habían estado haciendo ese currículum juntos el fin de semana anterior.

— Ahora me lo miro. Parece buen chico, pero es un poco afeminado, ¿no?

— Y eso que tiene que ver, que sea lo que quiera, aquí, si viene, vendrá a trabajar.

— Sí, claro, sólo era un comentario. —Dijo Quet entrando al despachito y cogiendo el currículum que había sobre la mesa. Lo miró en detalle, haciendo de vez en cuando "sí" con la cabeza. Lo miró de arriba a abajo, de abajo a arriba... Levantó la vista del papel y miró a su padre.

— ¿Cómo lo ves?

— Estaba pensado en hacerle un contrato temporal hasta el día de reyes y luego ya veremos —Concluyó en Quet.— ¿Sabes si podría venir mañana?

— Voy a tomarme el corte matinal, que aún no lo podido hacer y lo llamaré. ¿Quedamos mañana por la mañana a primera hora?

— Vale. —Dijo en Quet— Ve hacer el cortado, pero no tardes que pronto empezará a venir la gente.

En Quet había seguido los pasos de su padre, tanto en los estudios como en el negocio, había estudiado informática en la universidad y después se había añadido a la pequeña tienda que era la sede de una empresa de asesoría y apoyo a PYMES y que había acabado teniendo un cierto éxito en el barrio en la venta al por menor de material informático.

Un abrazo.

9 comentaris:

Kotei ha dit...

ozu, cada vez esto esta más liado y no se a donde va a terminar. Madre del amor hermoso. Eso si, yo me cambiaba otra vez por los 15 años, ufff, lo que iba a cambiar y disfrutar de mi vida

Un beso

Rober Tenique ha dit...

Pues qué complicada me parece la vida de Marc en el cuerpo de Toni, y teniendo que tomar decisiones de responsabilidad, y llevar un negocio. Esta intriga es fabulosa, nos tiene a todos enganchados (jajaja). Una forta abraçada.

Z ha dit...

la verdad, peace, es que...

quién pudiera volver a empezar para hacerlo todo de un modo distinto!

Peace-for-ever ha dit...

Kotei: En el fondo es una pena que sea ficción... A ver si sé desliarlo...
---

Rober Tenique: Ya veremos si soy capaz de llegar al final manteniendo vuestro interés... Las estadísticas dicen que el relato tiene muchos seguidores.
---

Z: A mí me hubiera gustado muchísimo tener una segunda oportunidad y puede que eso sea lo que me inspiró esta historia.
---

Muchas gracias a todos por pasar y muy especialmente por el comentario.

Un abrazo.

gerardbcn ha dit...

Aquest resum a la introducció va de conya, encara que ja has fet abans alguna altra aclaració més.
Es curiós que en tota aquesta història plena de noms, situacions, suplantacions de personalitat, etc., jo no m´oblidi d´en Ramón.
Algun explicació tindrá,no sé.
No t´has plantejat mai escriure un llibre algún dia?
Una abraçada...

Sergio ha dit...

Parece una historia interesante, aunque con mi poco tiempo me podría llevar años ponerme al día desde el principio... jajaja

Peace-for-ever ha dit...

gerardbcn, la veritat és que aquest relat està plantejat per a ser força llarg i no descarto que algun dia acabi sent un llibre, si no me'n canso... La cosa es que el vaig escrivint a mida que vaig publicant i tot i que tinc al cap el que ha d'anar passant, encara no sé com l'acabaré.

M'alegra que t'hagi agradat el resum del començament, el vaig fer per aclarir la situació del relat en un comentari i després vaig pensar que potser seria útil mantenir-lo al començament de cada capítol.

No m'estranya que estiguis fascinat per en Ramon em sembla que és el personatge més tendre de la història.
---

Sergio: Espero que las vacaciones de verano te permitan ponerte al día.
----

Muchas gracias por pasar y muy especialmente por el comentario.

Un abrazo.


--- Traducción de los comentarios anteriores en catalán ---

gerardbcn dijo...

Este resumen en la introducción va de coña, aunque ya has hecho antes alguna otra aclaración más.
Es curioso que en toda esta historia llena de nombres, situaciones, suplantaciones de personalidad, etc., yo no me olvide de Ramón.
Alguna explicación tendrá, no sé.
¿No te has planteado escribir un libro algún día?
Un abrazo...
1 de junio de 2011 22:18


Peace-for-ever dijo...

gerardbcn: la verdad es que este relato está planteado para ser bastante largo y no descarto que algún día acabe siendo un libro, si no me canso... La cosa es que el voy escribiendo a medida que voy publicando y aunque tengo en la cabeza lo que tiene que ir pasando, aún no sé cómo lo acabaré.

Me alegra que te haya gustado el resumen del principio, lo hice para aclarar la situación del relato en un comentario y luego pensé que quizás sería útil mantenerlo al comienzo de cada capítulo.

No me extraña que estés fascinado por Ramón me parece que es el personaje más tierno de la historia.

Muchas gracias por pasar y muy especialmente por el comentario.

Un abrazo.
--- ------------------------------------- ---

Cosimo ha dit...

Uff,... que intricado, que al filo esta siempre todo, que tension,...
Admiro el valor que manifestais tanto Z como tu, al plantearos una segunda oportunidad ante la vida. Yo, en cambio, no quisiera ser repetidor de curso, con esta sola vida consciente, me basta. Ya se que es el sol, el aire,... he visto el mar y otras especies de seres vivos y, tambien multiples escenarios, costumbres, culturas y fenomenos.Asi como las mieles perfectas y perpetuas del amor y la amistad. Y tambien se que es odiar; y, aunque me conformo con lo que tengo, he visto la enfermedad de la envidia, la codicia y los celos, la difamacion, la soberbia y otras bajezas. Y he comprendido que unicamente es posible avanzar en la vida cometiendo errores, asumiendolos y aprendiendo de ellos, si se puede. Tambien he visto el perjuicio que causan esos errores que, no siempre son hechos sino, pensamientos, palabras,... se que todo ello es causa de sufrimiento. Como ser humano, me doy cuenta de mi imperfeccion natural y, personalmente, prefiero acabar aqui mi recorrido.
Eso si, espero que sea muuchiisiimooo despues de saber como concluye este "Triangulo de Las Bermudas" fisico-emocional que nos regalas. Muchas gracias, Peace-for-ever. Que ingenio,...

Besotes.

Namasté.

Peace-for-ever ha dit...

Cosimo, potser m'ho plantegi perquè he gaudit de la vida, però m'atreveixo a creure que encara en podria gaudir més en una segona oportunitat. Potser perquè les vegades que he hagut de repetir curs no m'han dolgut, i m'ho he passat de conya...

Les gracies a vosaltres per llegir-lo i especialment per comentar-lo.

Un abrazo.


--- Traducción de este último comentario en catalán ---

Peace-for-ever dijo...

Cosimo: Quizá me lo plantee porque he disfrutado de la vida, pero me atrevo a creer que aún podría disfrutar más en una segunda oportunidad. Quizá porque las veces que he habido de repetir curso no me han dolido, y me lo he pasado de coña...

Las gracias a vosotros por leerlo y especialmente para comentarlo.

Un abrazo.
--- ----------------------------------------- ---

Publica un comentari a l'entrada