Avís | Aviso

=> Versió en català (la primera part de l'entrada)

=> Versión en castellano (a continuación del texto catalán)

dilluns, 11 de juliol de 2011

Forever young (14)

[Entrada 84]


Forever young (14)

Resum del publicat anteriorment: La nit del 21 al 22 de desembre de 2010, tres persones LGBT; Toni de 63 anys, Marc d'uns 30, i Josep de 15; es desperten en el cos d'una altra persona; en Toni al cos d'en Josep, en Josep al d'en Marc i en Marc al d'en Toni, formant una espècie de triangle. Cada un d'ells reacciona d'una manera diferent. En Toni es disposa a gaudir d'una segona adolescència. En Josep, molt purista, no sap adaptar-se a la seva nova realitat i acaba ingressat al departament de psiquiatria d'un hospital comarcal. I en Marc, molt enamorat de la seva parella, Pau, decideix adoptar la vida de Toni pera intentar recuperar el seu cos i la seva parella. Per sort ha trobat un diari que el permet fer d'ell amb seguretat davant del seu fill, Quet, i del seu xicot, Lluís. Aprofitant que en Lluís ha entrat a treballar amb ells, amb en Toni i el seu fill, en Toni/Marc s'agafa unes vacances i va a veure que se n'ha fet de seu cos...

Les hores se li van fer molt llargues. En Toni/Marc va anar a buscar un diari i se'n va anar a dinar a un restaurant tranquil que hi havia prop d'on havia viscut en Marc abans d'anar-se'n a viure amb en Pau. Era un lloc tranquil, amb una cuina raonablement bona i no gaire car. Quan va entrar va veure el seu lloc preferit buit, i li va demanar al cambrer si el podia ocupar per dinar i aquest li va dir que sí. Va dinar, va fer el cafè, va llegir el diari, va fer els encreuats i després un sudoku, va tornar a repassar el diari, fins i tot es va llegir la secció d'esports que no parlava més que del Barça, va demanar una copeta de whisky i així va aconseguir aguantar allà fins a tres quarts de quatre. Llavors va fer una nova passejada per arribar exactament a dos quarts de cinc a la porta del dispensari del Dr. Trepat. La noia li va somriure.

— Bona tarda —va dir ell.

— Bona tarda. El Dr. encara no ha arribat però no trigarà, sol arribar entre dos i tres quarts.

— No es preocupi, m'espero.

El Dr. Trepat va arribar de seguida, el Toni/Marc tot just havia posat el cul a una de les cadires de la saleta. Cinc minuts després, devien ser dos quarts i mig, el van fer passar.

— Bona tarda —va dir en Toni/Marc tot allargant la mà cap al doctor en entrar al despatx, aquest va correspondre amb una encaixada. Un despatx sobri que tenia un tresillo folrat de pell de color coure amb pinta de ser molt còmode i una taula de despatx en un costat, on seia el Dr. Trepat.

— Bona tarda, segui —li va demanar el doctor. En Toni/Marc va seure en una de les cadires que hi havia davant de la taula de despatx.— Vostè dirà.

— M'interesso per la salut d'en Marc Tal.

— M'han dit que és vostè un familiar seu.

— Sí el marit de sa mare.

— I no és el seu pare?

— No, el padrastre. Segones núpcies.

— Ja entenc.

— I com es que no apareix fins passat un mes?

— Érem de viatge i no vam tornar fins fa poc.

— I no n'han parlat amb en Pau?

— No hi ha gaire bona relació, sap? —En Marc jugava amb l'avantatge de saber que sa mare era fora d'Espanya des de feia més d'un mes i que encara no devia haver tornat. Que ni son pare ni en Pau la haurien avisada en un cas així, en Pau perquè tenien molt mal rotllo i son pare perquè encara no li havia perdonat que el deixés per anar-se'n amb aquell que ara era el seu padrastre. A més, va tenir la sort de què el Dr. Trepat en sabia alguna cosa ja que en Pau li ho havia comentat.

— Miri, es tracta d'un cas ben especial. Físicament està perfecte i mentalment llevat de que es nega a si mateix, el cervell li funciona de meravella. La intel•ligència, la memòria, etc. tot li respon correctament.

— Què vol dir amb això que es nega a si mateix?

— Doncs que diu ser una altra persona, que la seva edat es de 15 anys, i de fet per mentalitat ho sembla, assegura que es diu Josep Beltran, i afegeix que casa seva i la de la seva família és a uns 200 Km d'aquí.

En Marc va començar a intuir què podia estar passant, algú altre havia ocupat el seu cos, i mentre escoltava al doctor va començar a madurar el seu pla.

— Recorda la data en que va començar?

— Un moment que miro a la fitxa. — Va consultà l'ordinador mentre en Toni/Marc l'observava en silenci, ell intuïa que havia de ser...

— El 22 de desembre el va ingressar en Pau, havia començat tot just aquell matí en llevar-se.

— Havia passat res d'especial aquell dia?

— Es veu que tenien prevista un reunió molt complexa en la qual en Marc hi tenia el protagonisme. La reunió podia ser clau per a la seva feina, així que vam començar amb la hipòtesi de l'estrès, però no ha reaccionat a cap dels tractaments habituals.

— I aquesta persona que assegura ser existeix?

— Sí, ho hem comprovat.

— I està bé, no li ha passat res d'especial?

— Res que pugui donar llum en aquest cas.

— O sigui que el noi de 15 anys existeix i està bé.

— Efectivament, així és.

— I en Pau no s'hi ha posat en contacte amb la família del noi?

— No en Pau no sap ni tan sols que vam posar-nos en contacte amb la família. Vam valorar que no aportava res fer-li saber i el pobre està passant un mal tràngol. Es passa les tardes observant-lo a través del mirall d'observació.

En Marc va haver de fer un esforç per evitar posar-se a plorar. Es va imaginar pel que estava passant el seu Pauet i es va emocionar en corroborar com l'estimava. Un amor al qual ell corresponia amb totes les seves forces. Després d'una llarga pausa va seguir.

— I ja que no progressa, han pensat en la possibilitat de mirar de incorporar-lo de nou a la seva vida d'abans?

— Hem valorat que tal com estan les coses seria contraproduent.

— Almenys m'hi deixarien parlar? —Va afegir suaument, després d'una altra pausa i fent veure que se li acabava d'ocórrer.

— Ja veig que està força interessat, però abans de permetre-li n'hauria de parlar amb el meu equip i amb en Pau. Encara que... No sé deixi-m'ho estudiar. —El doctor es va mirar el rellotge.— Ara l'hauré de deixar, ja dec tenir la primera visita esperant.

Es van acomiadar. El doctor li va dir que ja es posarien en contacte per comentar el que haguessin resolt de fer. En Toni/Marc es va encaminar a l'ascensor. Casualment va veure com en Pau en sortia amb un cara demacrada i trista. El seu primer instint va ser d'amagar-se. De seguida es va adonar que no tenia cap sentit. En Pau no coneixia a en Toni i no tenia ni idea de que en Marc fos qui governava el cos d'en Toni, va canviar d'idea i va decidir seguir-lo. Va veure'l com saludava a la recepcionista de la sala d'observació i com entrava. En Pau va deixar la porta oberta de bat a bat, així va poder veure com s'instal•lava darrera del mirall d'observació. Al fons, a través del vidre es va veure a ell mateix, bé, al seu cos. Això li va causar una forta impressió, però llavors va sortir una noia de dins que va ajustar la porta.

Veure el seu propi cos movent-se lluny d'ell se li va fer molt estrany. Alguna vegada havia tingut la sensació de dissociació. La dissociació és la sensació de veure's a un mateix com si fos algú aliè, com si allò que li estava passant no li passes a ell mateix, com si ell fos un observador extern, però veure's des d'un altre cos era una cosa extraordinària, impactant i prou neguitejant.

Es va asseure en un banc del passadís i va esperar que en Pau sortís. Quan va sortir, no es va atrevir a acostar-s'hi. El va seguir de nou. Va veure que anava al dispensari del Dr. Ramírez. El doctor va sortir a rebre'l i es van posar a xerrar, però no va poder entendre que deien. Se'n va anar a buscar el cotxe. El va aparcar a prop de la casa on vivien ell i en Pau. Va anar fins a la casa. Va veure que seguia a les fosques. Va esperar una estona. Va veure passar en Pau amb el cotxe cap al pàrquing. Va esperar un temps prudencial i va prémer el botó de l'intèrfon.

— Digui —era la veu d'en Pau, una altra vegada se li ompliren els ulls de llàgrimes.

— En Pau Cabré? —Va dir intentant parlar com ho feia quan era en Marc.

— Qui el demana? —Va preguntar en Pau.

— Vostè no em coneix, em diuen Toni —Va afegir un cognom—. Vinc de Barcelona per un afer que els afecta a vostè i a en Marc.

Una abraçada.

Forever young (14)

Resumen de lo publicado anteriormente: La noche del 21 al 22 de diciembre de 2010, tres personas LGBT; Toni de 63 años, Marc d'uns 30, y Josep de 15; se despiertan en el cuerpo de otra persona; Toni en el cuerpo de Josep, Josep en el de Marc y Marc en el de Toni, formando una especie de triángulo. Cada uno de ellos reacciona de una forma distinta. Toni se dispone a disfrutar de una segunda adolescencia. Josep, muy purista, no sabe adaptarse a su nueva realidad y acaba ingresado en el departamento de psiquiatría de un hospital comarcal. Y Marc, muy enamorado de su pareja, Pau, decide adoptar la vida de Toni pera intentar recuperar su cuerpo y su pareja. Por suerte ha encontrado un diario que le permite hacer de él con seguridad delante de su hijo, Quet, y de su novio, Lluís. Aprovechando que Luis ha entrado a trabajar con ellos, con Toni y su hijo, Toni/Marc toma unas vacaciones y va a ver que le ha pasado a su cuerpo...

Las horas se le hicieron muy largas. Toni/Marc fue a buscar un periódico y se fue a comer a un restaurante tranquilo que había cerca de donde había vivido Marc antes de irse a vivir con Pau. Era un lugar tranquilo, con una cocina razonablemente buena y no muy caro. Cuando entró vio su lugar preferido vacío, y le pidió al camarero si lo podía ocupar para comer y éste le dijo que sí. Comió, tomó un café, leyó el periódico, hizo el crucigrama y después un sudoku, volvió a repasar el periódico, incluso leyó la sección de deportes que no hablaba más que del Barça, pidió una copita de whisky y así consiguió aguantar allí hasta las cuatro menos cuarto. Entonces dio un nuevo paseo para llegar exactamente a cuatro y media en la puerta del dispensario del Dr. Trepat. La chica le sonrió.

— Buenas tardes—dijo él.

— Buenas tardes. El Dr. todavía no ha llegado pero no tardará, suele llegar entre la media y menos cuarto.

— No se preocupe, me espero.

El Dr. Trepat llegó enseguida, Toni/Marc apenas había puesto el culo a una de las sillas de la salita. Cinco minutos después, debían ser menos veinte, le hicieron pasar.

— Buenas tardes—dijo Toni/Marc alargando la mano al doctor al entrar en el despacho, este le correspondió con un apretón. Un despacho sobrio que tenía un tresillo forrado de piel de color cobre con pinta de ser muy cómodo y una mesa de despacho en un lado, donde estaba sentado el Dr. Trepat.

— Buenas tardes, sientese —le rogó el doctor. Toni/Marc se sentó en una de las sillas que había delante de la mesa de despacho—. Usted dirá.

— Me intereso por la salud de Marc Tal.

— Me han dicho que es usted familiar suyo.

— Sí el marido de su madre.

— Y ¿no es su padre?

— No, el padrastro. Segundas nupcias.

— Ya entiendo.

— ¿Y cómo es que no aparece hasta pasado un mes?

— Estábamos de viaje y no volvimos hasta hace poco.

— Y ¿no han hablado con Pau?

— No hay mucha buena relación, ¿sabe? —Marc jugaba con la ventaja de saber que su madre estaba fuera de España desde hacía más de un mes y que aún no habría vuelto. Que ni su padre ni Pau la habrían avisado en un caso así, Pau porque tenían muy mal rollo y su padre porque no le había perdonado que lo dejara para irse con el que ahora era su padrastro. Además, tuvo la suerte de que el Dr. Trepat sabía algo ya que Pau se lo había comentado.

— Mire, se trata de un caso muy especial. Físicamente está perfecto y mentalmente salvo que se niega a sí mismo, el cerebro le funciona de maravilla. La inteligencia, la memoria, etc. todo le responde correctamente.

— ¿Qué quiere decir con eso de que se niega a sí mismo?

— Pues que dice ser otra persona, que su edad es de 15 años, y de hecho por mentalidad lo parece, asegura que se llama José Beltrán, y añade que su casa y la de su familia está a unos 200 Km de aquí.

Marc empezó a intuir lo que podía estar pasando, alguien había ocupado su cuerpo, y mientras escuchaba al doctor empezó a madurar su plan.

— ¿Recuerda la fecha en que comenzó?

— Un momento que miro en la ficha. —Consultó el ordenador mientras Toni/Marc le observaba en silencio, él intuía que tenía que ser...

— El 22 de diciembre le ingresó Pau, había empezado justamente esa mañana al levantarse.

— ¿Había pasado algo especial ese día?

— Parece que tenían prevista una reunión muy compleja en la que Marc tenía el protagonismo. La reunió podía ser clave para su trabajo, así que empezamos con la hipótesis del estrés, pero no ha reaccionado a ninguno de los tratamientos habituales.

— Y ¿esa persona que asegura ser existe?

— Sí, lo hemos comprobado.

— Y está bien, ¿no le ha pasado nada especial?

— Nada que pueda dar luz en este caso.

— O sea que el chico de 15 años existe y está bien.

— Efectivamente, así es.

— Y ¿Pau no se ha puesto en contacto con la familia del chico?

— No Pau no sabe ni siquiera que nos pusimos en contacto con la familia. Valoramos que no aportaba nada hacerle saber y el pobre está pasando un mal trago. Se pasa las tardes observandolo a través del espejo de observación.

Marc tuvo que hacer un esfuerzo para evitar echarse a llorar. Se imaginó lo que estaba pasando su Pauet y se emocionó corroborar cómo le amaba. Un amor al que él correspondía con todas sus fuerzas. Tras una larga pausa siguió.

— Y ya que no progresa, ¿han pensado en la posibilidad de tratar de incorporarlo de nuevo a su vida de antes?

— Hemos valorado que tal como están las cosas sería contraproducente.

— ¿Al menos me dejarían hablar con él? —Añadió suavemente, después de otra pausa y haciendo ver que se le acababa de ocurrir.

— Ya veo que está bastante interesado, pero antes de permitírselo debería hablar con mi equipo y con Pau. Aunque... No sé, déjeme estudiarlo. —El doctor miró el reloj—. Ahora la tendré que dejarle, ya debo tener la primera visita esperando.

Se despidieron. El doctor le dijo que ya se pondrían en contacto para comentar lo que hubieran resuelto hacer. Toni/Marc se encaminó al ascensor. Casualmente vio a Pau salir de él con un rostro demacrado y triste. Su primer instinto fue de esconderse. Enseguida se dio cuenta de que no tenía ningún sentido. Pau no conocía a Toni y no tenía ni idea de que Marc fuera quien gobernaba el cuerpo de Toni, cambió de idea y decidió seguirlo. Vio como saludaba a la recepcionista de la sala de observación y como entraba. Pau dejó la puerta abierta de par en par, así pudo ver como se instalaba detrás del espejo de observación. Al fondo, a través del cristal se vio a sí mismo, bueno, a su cuerpo. Eso le causó una fuerte impresión, pero entonces salió una chica de interior de la sala de observación y cerró la puerta.

Ver su propio cuerpo moviéndose lejos de él le causó una sensación muy rara. Alguna vez había tenido la sensación de disociación. La disociación es la sensación de verse a uno mismo como si fuese alguien ajeno, como si lo que le estaba pasando no le pasase a él mismo, como si él fuera un observador externo, pero verse desde otro cuerpo era algo extraordinario, impactante y bastante angustiante.

Se sentó en un banco del pasillo y esperó que Pau saliera. Cuando salió, no se atrevió a acercarsele. Le siguió de nuevo. Vio que iba al dispensario del Dr. Ramírez. El doctor salió a recibirle y se pusieron a charlar, pero no pudo entender que decían. Se fue a buscar el coche. Lo aparcó cerca de la casa donde vivían él y en Paz. Fue hasta la casa. Vio que seguía a oscuras. Esperó un rato. Vio pasar en Pau en el coche hacia el parking. Esperó un tiempo prudencial y apretó el botón del interfono.

— Diga —era la voz de Pau, otra vez se le llenaron los ojos de lágrimas.

— ¿Pau Cabré? —Dijo intentando hablar como lo hacía cuando era Marc.

— ¿De parte de quien? —Preguntó Pau.

— Usted no me conoce, me llamo Toni —Añadió un apellido—. Vengo de Barcelona por un asunto que les afecta a usted y a Marc.

Un abrazo.

6 comentaris:

Bactéria. ha dit...

m'equivoc o aquesta és una de les continuacions de les teves històries de Forever YOung? de l'al-lot de l'accident...¿?

Bactéria. ha dit...

no cal dir que és genial :) m'enmcanta com escrius ja deus estar fart de que t'ho digui :)
Cuida't guapu, petons

Cosimo ha dit...

Buff! Esto esta que arde.
¿Cuanto tiempo mas podra seguir Marc, escudado en su pragmatismo y su mutismo?

http://youtu.be/DQI_4p1f-mQ

Petonarros! :)
I moltes gracies per tot.

Didier Freiitas ha dit...

Quiero saber que sigue, definitivamente me tienes intrigado por saber como se resolverá todo esto.

saludos y un fuerte abrazo!

Rober Tenique ha dit...

Pues qué sensación tan extraña debe ser contemplarse a uno mismo desde la distancia, jajaja. Y qué bueno que el auténtico Marc ya va reuniendo las piezas del rompecabezas. ¡Qué lío!, y la cosa está de lo más intrigante, jajaja. Una forta abraçada.

Peace-for-ever ha dit...

Bactéria., no va ser ben bé un accident, sinó que un dels protagonistes es fa mal expressament per poder fingir un estat amnèsic... Però, això va passar a l'episodi 5 i aquest és el 14, així que si vols recuperar el fil et toca llegir-ne uns quants... Hahahahahaha...

No em canses diguis el que diguis... Tot i que ja tinc ben clar que t'agrada com escric.
--

Cósimo, m'has ben enganxat, m'encanta aquesta sèrie, fa poc en van donar algun episodi per la BTV i no vaig poder deixar de mirar-me'l: The Twilight Zone que TV3 en va dir La dimensió desconeguda, tot i que el títol orginal fa referència al zona fosca, en penombra o grisa del coneixement humà.

En Marc sembla que és qui ho té més clar, deixem-lo fer a veure fins on ens du.
--

Didier Freiitas: intentaré satisfacer tu curiosidad hasta donde pueda, espero que te siga interesando.
--

Rober Tenique: Marc se lió la manta a la cabeza, veremos hasta donde puede llegar... Seguiremos con el lío.
--

Muchas gracias a todos por pasar y muy especialmente por el comentario.

Un abrazo.--- Traducción de los comentarios anteriores en catalán ---

Bactéria. dijo...
¿me equivoco o esta es una de las continuaciones de tus historias de Forever Young? ¿del chico del accidente ...¿?
11 de julio de 2011 17:30

Bactéria. dijo...
huelga decir que es genial :) me encanta como escribes ya debes estar harto de que te lo diga :)
Cuídate guapo, besos
11 de julio de 2011 17:31


Peace-for-ever dijo...

Bactéria.: No fue exactamente un accidente, sino que uno de los protagonistas lo provca expresamente para poder fingir un estado amnésico... Pero esto ocurrió el episodio 5 y este es el 14, así que si quieres recuperar el hilo te toca leer unos cuantos episodios... Jajajajajaja...

No me cansas digas lo que digas... Aunque ya tengo bien claro que te gusta como escribo.
--

Cósimo: Me has pillado, me encanta esa serie, hace poco en dieron algún episodio por BTV y no pude dejar de mirarlo: The Twilight Zone que TV3 la llamó La dimensió desconeguda (que en castellano sería: La dimensión desconocida), aunque el título original hace referencia al zona oscura, en penumbra o gris del conocimiento humano.

Marc parece que es quien lo tiene más claro, dejémoslo hacer a ver hasta dónde nos lleva.
--- ----------------------------------- ---

Publica un comentari a l'entrada