Avís | Aviso

=> Versió en català (la primera part de l'entrada)

=> Versión en castellano (a continuación del texto catalán)

dijous, 21 de juliol de 2011

Forever young (15)

[Entrada 87]


Forever young (15)

Resum del publicat anteriorment: La nit del 21 al 22 de desembre de 2010, tres persones LGBT; Toni de 63 anys, Marc d'uns 30, i Josep de 15; es desperten en el cos d'una altra persona; en Toni al cos d'en Josep, en Josep al d'en Marc i en Marc al d'en Toni, formant una espècie de triangle. Cada un d'ells reacciona d'una manera diferent. En Toni es disposa a gaudir d'una segona adolescència. En Josep, molt purista, no sap adaptar-se a la seva nova realitat i acaba ingressat al departament de psiquiatria d'un hospital comarcal. I en Marc, molt enamorat de la seva parella, Pau, decideix adoptar la vida de Toni pera intentar recuperar el seu cos i la seva parella. Per sort ha trobat un diari que el permet fer d'ell amb seguretat davant del seu fill, Quet, i del seu xicot, Lluís. Aprofitant que en Lluís ha entrat a treballar amb ells, amb en Toni i el seu fill, en Toni/Marc s'agafa unes vacances i va a veure que se n'ha fet de seu cos. Aviat sap que en Josep està ocupant el seu cos i el que està patint en Pau...

En Pau era estirat a terra tan llarg com era. En Toni/Marc, primer va comprovar que encara li bategava el cor, després que respirava i per últim que el cop al cap no lo hagués fet cap ferida. Llavors el va agafar en braços i el va endur al llit. Un cop el va tenir allí ben acomodat no se'n va poder estar de fer-li un petó a la boca. Després va anar a buscar una tovalloleta, la va mullar amb aigua freda i li va aplicar al front. Li va prendre de nou el pols i va comprovar que es mantenia ferm i regular. Quan ja començava a pensar en trucar al 061, en Pau va obrir el ulls i se'l va mirar amb cara d'estranyat.

— On sóc? Qui és vostè? Què hi fa aquí?

— T'has desmaiat i has caigut a terra a la cuina, per això t'he dut aquí i t'he posat aquesta tovalloleta freda al front. Et fa mal el cap?

— Una mica.

— T'hi has donat un bon cop.

— Ja ho noto. —Es va fer el silenci, van deixar passar un àngel, potser dos... En Pau va reprendre la conversa interrompuda pel desmai— Està boig vostè?

— Tot podria ser, però em sembla que no. I crec que en Marc, aquell que hi ha a l'hospital, tampoc.

— Perdoni... M'ha dit que es deia Toni, oi? Sóc un científic i no crec per a res en bestieses de transmigracions ni esperits reencarnats ni altres bajanades.

— Jo tampoc hi creia, però la evidència de la realitat m'ha fet canviar de parer. Pregunta'm el que vulguis de la nostra relació, el més secret i veuràs com no t'enganyo.

— Què vols dir? que tu ets en Marc en un altre cos?

— Exactament!

— Au, va!

— Com ho puc fer perquè em creguis?

— Anem a la cuina, fas el sopar i jo t'observo —va dir en Pau de cop, amb el posat de convenciment d'aquell que creu que acaba de tenir una gran idea—. Tu sol et desemmascararàs...

— Què cabr... Perdó, volia dir que ets molt cruel fent-me cuinar ja saps el poc que m'agrada.

En Pau es quedà en silenci. Aquell home, si no era en Marc, estava molt ben informat.

— I què vols per sopar? —Va afegir en Toni/Marc.

— Tu mateix.

— Doncs, al meu aire...

En Pau sabia que sempre que li havia demanat al Marc que cuinés es repetien aquestes tres frases, i que si en Pau cometia l'error de demanar alguna cosa concreta havia d'acabar cuinant-se-la ell mateix ja que Marc se n'excusava dient que no ho sabia preparar.

En Toni/Marc va fer un cuinat de pollastre amb verdures que li agradava molt de fer i que li sortia força bo. En tot moment va saber on era tot, va saber on trobar cada una de les coses que li calia, llevat aquelles que en Pau durant aquells dies havia canviat de lloc, i en Marc li ho va recriminar com feia sempre que en Pau canviava alguna cosa de lloc. Tot i que en Pau va apreciar menys agressivitat, ja que en Toni/Marc va fer les recriminacions amb més dolçor, amb menys acidesa... I en Pau va haver d'acceptar-ho, aquell era en Marc, espacialment quan després de sopar en Toni/Marc es va posar tot tendre i va iniciar un intercanvi de carícies i petons... Però en Pau, tot i que entendrit per tenir de nou el seu home al seu costat, no se sentia atret pel cos d'en Toni, així que la cosa es va acabar aviat.

— Molt bé, accepto que dintre d'aquest cos hi ha el meu Marc —va dir en Pau, donant-se per vençut i ja molt més serè. Llavors va donar un tomb a la conversa—. Què penses fer?

— Vull recuperar el meu cos, vull recuperar el teu amor.

— El meu amor encara el tens, com penses recuperar el teu cos?

— No en tinc ni idea, per això el primer que vull es parlar amb l'ocupant actual del meu cos.

— I què en trauràs?

— Fins que no entengui el que ha passat difícilment podré saber si puc fer alguna cosa, per això em proposo parlar amb aquest Josep que ocupa el meu cos a veure que puc esbrinar —en Marc va fer una pausa i va redreçar la seva explicació—. Al principi em feia molta por de venir, temia que el meu cos en haver-lo abandonat hagués mort, per això vaig anar primer a la universitat a veure que em deien, no em vaig atrevir a venir-te a veure directament. Ara ja sé que en aquesta transmigració hi ha més gent implicada. Tinc controlada l'antiga vida del propietari del meu cos, en Toni. Conec la seva família, vaig celebrar les festes de Nadal amb ells. Sé que el cos d'en Josep és viu, però encara no sé qui l'ocupa. I abans d'anar a esbrinar-ho voldria parlar amb en Josep.

— Encara no me'n sé avenir. No em puc creure tot això que em dius i em costa molt d'acceptar-ho. Sé que dins d'aquest cos que tinc al davant hi ha el meu Marc, però per molt que t'estimi, perquè t'estimo molt, tant o més que mai abans, aquest cos teu no m'atreu, no sé dissociar-te del teu cos, per a mi, en el meu fur intern, tu encara ets aquell que hi ha a l'hospital i no et sé veure en el cos d'aquest Toni.

— Tu t'ho perds, té una polla més grossa que la meva i amb ella el seu xicot es torna boig... —i es va posar a riure. En Pau va somriure, sabia que en Marc era així i que li agradava de fer aquests tipus de bromes.

— La polla que a mi em torna boig és en aquell cos que hi ha a l'hospital. —Va dir amb aire seriós i es van quedar en silenci.

— Si pogués parlar amb aquell noi potser el podria convèncer perquè acceptés la seva nova realitat i col•laborés amb mi —va seguir raonant en Marc—, i així avançar en el coneixement d'aquest fenomen per intentar esbrinar la manera de fer marxa endarrere.

— Perdona'm, que sigui pessimista.

— Acceptar la realitat no vol dir conformar-s'hi i ja saps que molts fenòmens són reversibles, per què no ho ha de ser aquest?

— No ho sé, ho desconec, i encara no he tingut temps de pair-lo, però la lògica em diu que partint de zero, com partim, podem estar tota la vida buscant la manera de revertir-lo.

— No ho sé, però si no ens hi posem segur que no ho trobarem, ni ara ni mai.

— També tens raó. Però dóna'm una mica de temps...

— D'acord, tens raó, et porto tot un mes d'avantatge tot i que vaig haver de reaccionar molt ràpid després de plorar amargament en veure'm al mirall. El primer que em va alegrar era saber que aquell cos no era el meu. Imagina't que hagués perdut 30 anys de la meva vida de cop... Despertant-me avui amb 30 anys i demà amb 60, per això el primer que vaig fer va ser examinar detalladament aquell cos per esbrinar si era el meu... En fi, no t'atabalo més. Va ser molt dur i la de coses que em van passar pel cap abans no es van anar concretant —Es va produir un altre silenci. Aquest va ser més llarg. En Pau mirava a terra i en Toni/Marc no li treia la vista de sobre i va afegir— imagino que preferiràs dormir sol avui.

— Sí, em sembla que sí.

— Si ho prefereixes, me'n vaig a la fonda...

— Home tampoc és això, pots quedar-te a la cambra dels convidats.

— Vaig al cotxe a buscar la maleta. Torno de seguida.

— Té, endu-te'n les claus —va dir en Pau mentre li allargava les seves claus de casa.

Una abraçada.

Forever young (15)

Resumen de lo publicado anteriormente: La noche del 21 al 22 de diciembre de 2010, tres personas LGBT; Toni de 63 años, Marc d'uns 30, y Josep de 15; se despiertan en el cuerpo de otra persona; Toni en el cuerpo de Josep, Josep en el de Marc y Marc en el de Toni, formando una especie de triángulo. Cada uno de ellos reacciona de una forma distinta. Toni se dispone a disfrutar de una segunda adolescencia. Josep, muy purista, no sabe adaptarse a su nueva realidad y acaba ingresado en el departamento de psiquiatría de un hospital comarcal. Y Marc, muy enamorado de su pareja, Pau, decide adoptar la vida de Toni pera intentar recuperar su cuerpo y su pareja. Por suerte ha encontrado un diario que le permite hacer de él con seguridad delante de su hijo, Quet, y de su novio, Lluís. Aprovechando que Luis ha entrado a trabajar con ellos, con Toni y su hijo, Toni/Marc toma unas vacaciones y va a ver que le ha pasado a su cuerpo. Pronto sabe que Josep está ocupando su cuerpo y lo que está sufriendo Pau...

Pau yacía en el suelo tumbado a lo largo. Toni/Marc, primero comprobó que aún le latía el corazón, después que respiraba y por último que el golpe en la cabeza no lo hubiera causado ninguna herida. Entonces le cogió en brazos y lo llevó a la cama. Una vez lo tuvo allí bien acomodado no pudo evitar darle un beso en la boca. Después fue a buscar una toallita, la mojó con agua fría y se la aplicó en la frente. Le tomó de nuevo el pulso y comprobó que se mantenía firme y regular. Cuando ya empezaba a pensar en llamar al 061, Pau abrió los ojos y le miró con cara de extrañado.

— ¿Dónde estoy? ¿Quién es usted? ¿Qué hace aquí?

— Te has desmayado y has caído al suelo en la cocina, por eso te he traído hasta aquí y te he puesto esa toallita fría en la frente. ¿Te duele la cabeza?

— Un poco.

— Te has dado un buen golpe.

— Ya lo noto. —Se produjo un silencio, dejaron pasar un ángel, tal vez dos... Pau va retomó la conversación interrumpida por el desmayo — ¿Está usted loco?

— Podría ser, pero me parece que no. Y creo que Marc, aquel que está en el hospital, tampoco.

— Perdone... Me ha dicho que se llamaba Toni, ¿verdad? Soy un científico y no creo para nada en chorradas de transmigraciones ni espíritus reencarnados ni otras tonterías.

— Yo tampoco creía en ellas, pero la evidencia de realidad me ha hecho cambiar de opinión. Pregúntame lo que quieras de nuestra relación, lo más secreto y verás como no te engaño.

— ¿Qué quieres decir? ¿que tú eres Marc en otro cuerpo?

— ¡Exactamente!

— ¡Anda ya!

— ¿Cómo puedo hacer para que me creas?

— Vamos a la cocina, haces la cena y yo te observo —dijo Pablo de golpe con la expresión de convencimiento del que cree que acaba de tener una gran idea—. Tú solo te desenmascararás...

— ¡Qué cabr... Perdón, quería decir que eres muy cruel haciéndome cocinar ya sabes lo poco que me gusta.

Pau se quedó en silencio. Aquel hombre, si no era Marc, estaba muy bien informado.

— ¿Y qué quieres para cenar? —Añadió Toni/Marc.

— Tú mismo.

— Pues, a mi aire...

Pau sabía que siempre que le había pedido al Marc que cocinara se repetían esas tres frases, y que si Pau cometía el error de pedir algo concreto tenía que acabar cocinándoselo él mismo ya que Marc se excusaba diciendo que no lo sabía preparar.

Toni/Marc hizo un cocinado de pollo con verduras que le gustaba mucho preparar y que le salía bastante bueno. En todo memento supo dónde estaba todo, supo donde encontrar cada una de las cosas que necesitaba, salvo aquellas que Pau durante aquellos días había cambiado de lugar, y Marc se lo recriminó como hacía siempre que Pau cambiaba algo de lugar. Aunque Pau apreció menos agresividad, ya que Marc Hizo a las recriminaciones con más dulzura, con menos acidez... Y Pau tuvo que aceptarlo, ese era Marc, espacialmente cuando después de cenar Toni/Marc se puso muy tierno e inició un intercambio de caricias y besos... Pero Pau, aunque enternecido por tener de nuevo a su hombre a su lado, no se sentía atraído por el cuerpo de Toni, así que la cosa se acabó pronto.

— Muy bien, acepto que dentro de ese cuerpo está mi Marc—dijo Pau, dándose por vencido y ya mucho más sereno. Entonces dio un vuelco a la conversación—. ¿Qué piensas hacer?

— Quiero recuperar mi cuerpo, quiero recuperar tu amor.

— Mi amor aún lo tienes, ¿cómo piensas recuperar tu cuerpo?

— No tengo ni idea, por eso lo primero que quiero es hablar con el ocupante actual de mi cuerpo.

— ¿Y qué sacarás de ello?

— Hasta que no entienda lo que ha pasado difícilmente podré saber si puedo hacer algo, por eso me propongo hablar con ese Josep que ocupa mi cuerpo a ver que puedo averiguar —Marc hizo una pausa y enderezó su explicación—. Al principio me daba mucho miedo de venir, temía que mi cuerpo al haberlo abandonado hubiera muerto, por eso fui primero a la universidad a ver que me decían, no me atreví a venir a verte directamente. Ahora ya sé que en esta transmigración hay más gente implicada. Tengo controlada la antigua vida del propietario de mi cuerpo, Toni. Conozco a su familia, celebré la Navidad con ellos. Sé que el cuerpo de Josep está vivo, pero todavía no sé quién lo ocupa. Y antes de ir a averiguarlo quisiera hablar con Josep.

— Aún no salgo de mi asombro. No me puedo creer todo eso que me dices y me cuesta mucho aceptarlo. Sé que dentro de ese cuerpo que tengo delante está mi Marc, pero por mucho que te ame, porque te quiero mucho, tanto o más que nunca antes, ese cuerpo tuyo no me atrae, no sé disociarse de tu cuerpo, para mí, en mi fuero interno, tú aún eres ese que está en el hospital y no te sé ver en el cuerpo de ese Toni.

— Tú te lo pierdes, tiene una polla más grande que la mía y con ella su novio se vuelve loco... —Y se puso a reír. Pau sonrió, sabía que Marc era así y que le gustaba hacer este tipo de bromas.

— La polla que a mí me vuelve loco está en aquel cuerpo que está en el hospital. —Dijo con aire serio y se quedaron en silencio.

— Si pudiera hablar con ese chico tal vez le podría convencer para que aceptase su nueva realidad y colaborara conmigo —siguió razonando Marc—, y así avanzar en el conocimiento de este fenómeno para intentar averiguar la forma de darle marcha atrás.

— Perdóname, que sea pesimista.

— Aceptar la realidad no significa conformarse con ella y ya sabes que muchos fenómenos son reversibles, ¿por qué no lo ha de ser este?

— No lo sé, lo desconozco, y todavía no he tenido tiempo de digerirlo, pero la lógica me dice que partiendo de cero, como partimos, podemos estar toda la vida buscando la manera de revertirlo.

— No lo sé, pero si no nos ponemos a ello seguro que no lo encontraremos, ni ahora ni nunca.

— También tienes razón. Pero dame un poco de tiempo...

— De acuerdo, tienes razón, te llevo todo un mes de ventaja aunque tuve que reaccionar muy rápido después de llorar amargamente al verme en el espejo. Lo primero que me alegró era saber que ese cuerpo no era el mío. Imagínate que hubiera perdido 30 años de mi vida de golpe... Despertándome hoy con 30 años y mañana con 60, por eso lo primero que hice fue examinar detalladamente ese cuerpo para averiguar si era el mío... En fin, no te agobio más. Fue muy duro y la de cosas que me pasaron por la cabeza antes de que se fueran concretando —Se produjo otro silencio. Este fue más largo. Pau miraba al suelo y Toni/Marc no le quitaba la vista de encima y añadió— imagino que preferirás dormir solo hoy.

— Sí, me parece que sí.

— Si lo prefieres, me voy a la fonda...

— Hombre tampoco es eso, puedes quedarte en la habitación de los invitados.

— Voy al coche a buscar la maleta. Vuelvo enseguida.

— Toma, llévate te las llaves —dijo Pau mientras le alargaba las llaves de su casa.

Un abrazo.

8 comentaris:

Bactéria. ha dit...

No trigaran en anar-se'n a dormir plegadets no? em fa a mi que n'anirà per allà No?.

Anònim ha dit...

Muy buena la historia, cada vez se pone mejor, cada dia espero el nuevo capitulo XD

Un abrazo fuerte desde Colombia

gerardbcn ha dit...

Sembla que comença a fer-se la llum!
I aixó m´agrada molt, ja tocava!
Penso que si s´aclareix del tot, es podrien crear noves situacions imprevisibles.
Uf, seria el no acabar!
I jo continuo pensant en el tendre Ramón, pobret, desaparegut d´aquesta història.
Ja m´estic posant emotiu, no tinc remei, sóc com sóc!
Una abraçada...

Rober Tenique ha dit...

Jajaja, qué situaciones tan extrañas se dan en esta historia, como querer chingar con el novio a la vez que incitarlo a que le ponga los cuernos con otro, jeje. Me ha gustado mucho esa frase tuya: "Aceptar la realidad no significa conformarse con ella", que, obviamente está en el contexto de la historia, pero también es aplicable a otras realidades. Una forta abraçada.

Peace-for-ever ha dit...

Bactèria., estimat, no sé que dir-te, em temo que encara li falta perquè tot això s'aclareixi...
--

gerardbcn, el bo d'en Ramon no ho ha pas perdut tot, crec que aviat tornaràs sentir parlar d'ell... Bé un cop passades les vacances que continuaré amb aquesta història...
--

Rober Tenique, tens tota la raó, les coses que es poden donar en un cas com aquest són força inimaginables.

També tens raó en què la frase que esmentes té un ampli àmbit d'aplicació. crec que la he repetida més d'una vegada abans d'escriure-la aquí.
--

Moltes gracies per passar i molt especialment pel comentari.

Una abraçada.


--- Traducción de los comentarios anteriores en catalán ---

Bacteria. dijo...
No tardarán en irse a dormir juntitos ¿no? me hace a mí que irá por ahí ¿no?
21 de julio de 2011 17:40

gerardbcn dijo...
Parece que empieza a hacerse la luz!
Y eso me gusta mucho, ya tocaba!
Pienso que si se aclara del todo, se podrían crear nuevas situaciones imprevisibles.
Uf, sería el no acabar!
Y yo sigo pensando en el tierno Ramón, pobrecito, desaparecido de esta historia.
Ya me estoy poniendo emotivo, no tengo remedio, soy como soy!
Un abrazo...
21 de julio de 2011 21:49


Peace-for-ever dijo...

Bactéria.: Cariño, no sé qué decirte, me temo que todavía le falta para que todo esto se aclare...
--

gerardbcn: El bueno de Ramón no lo ha perdido todo, creo que pronto volverás oír hablar de él... Bueno una vez pasadas las vacaciones que continuaré con esta historia...
-

Rober Tenique: Tienes toda la razón, las cosas que se pueden dar en un caso como este son bastante inimaginables.

También tienes razón en que la frase que mencionas tiene un amplio ámbito de aplicación. creo que la he repetido más de una vez antes de escribirla aquí.
--

Muchas gracias por pasar y muy especialmente por el comentario.

Un abrazo.
--- --------------------------------------------- ---

Cosimo ha dit...

Jejeje,... Pobre Pau; venirle con estas transmigraciones... jajaja...
la verdad es que es un relato apasionante.
Gracias y enhorabuena.

Peace-for-ever ha dit...

Cosimo, em sembla que al pobre Pau li ha anat bé saber la realitat dels fets, el pobre creia que en Marc havia perdut el senderi...

M'alegra que t'agradi.

Moltes gràcies per passar i molt especialment pel comentari.

Una abraçada.

--- Traducción del comentario anterior en catalán ---

Cosimo: me parece que al pobre Pau le ha ido bien saber la realidad de los hechos, el pobre creía que Marc había perdido el seso...

Me alegra que te guste.

Muchas gracias por pasar y muy especialmente por el comentario.

Un abrazo.
--- ----------------------------------------- ---

Peace-for-ever ha dit...

kmilo: Acabo de rescatar tu comentario del apartado correo basura. No entiendo el porqué, fue a parar allí.

Me alegra saber que estás disfrutando esta historia y agradezco la gentileza de que me lo digas. Espero que la sigas disfrutando hasta el final...

Muchas gracias por pasarte y muy especialmente por el comentario.

Un abrazo.

Publica un comentari a l'entrada